Proiectul prevede cheltuieli de 1,7 miliarde lei. Dintre acestea, 1,3 miliarde lei sunt prevăzute pentru secţiunea de funcţionare şi 424 de milioane de lei pentru secţiunea de dezvoltare.
Sunt prevăzute 275 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal, 426 de milioane de lei pentru bunuri şi servicii, 118 milioane de lei pentru dobânzi, 126 de milioane de lei pentru asistenţă socială şi 125 de milioane de lei pentru rambursări de credite.
Consilierul local USR Eugen Matei a declarat că dezbaterile pe marginea proiectului nu au beneficiat de transparenţă, „în adevăratul sens al cuvântului”, în condiţiile în care la şedinţa publică au fost prezenţi doar doi cetăţeni, fără posibilitatea participării on-line. El a apreciat că bugetul propus pentru anul 2023 este unul „destul de mic” şi a remarcat gradul „mare” de îndatorare, în condiţiile în care aproximativ 370 de milioane de lei reprezintă rate şi dobânzi.
„Am crezut în primă instanţă că o să fie un buget record, având în vedere provocările pe care le avem în materie de finanţare a proiectelor PNRR, POR sau alte fonduri nerambursabile pe care trebuie să le susţinem din buget. Spre suprinderea mea, la populaţia pe care o avem, avem un buget destul de mic. Bugetul Sectorului 6 şi al Sectorului 2, înţeleg, ambele sunt peste 2 miliarde la estimativ. Nu am de unde să ştiu de ce este această sumă mică, dar pot să bănuiesc – din cauza gradului mare de îndatorare pe care îl avem. Avem aproximativ 360 de milioane constituite din rate şi dobânzi, din credite luate anterior, credite care probabil că s-au dus multe dintre el în borduri, pavele şi multe alte prefabricate colorate sau mai puţin colorate.
Priorităţile (…) domnului primar, priorităţile primăriei sunt reprezentate de betoane. E adevărat că sunt betoane care pot să îmbunătăţească pe alocuri viaţa cetăţenilor, dar câteodată pot să ne îndatoreze, cum s-a întâmplat prin acele proiecte mamut care însumează un miliard de lei din mandatul anterior, pe hale care nu se mai termină, proiecte care nu se finalizează sau care au nevoie de alte firme să le execute, firme ale primăriei la care chiar mulţi dintre consilierii de faţă lucrează”, a spus Eugen Matei.