PSAZF a precizat că ancheta sa care a început în luna ianuarie 2008 a descoperit că ING a perceput clienţilor comisioane nejustificate în valoare de 3,2 miliarde de forinţi. În plus, în loc să investească direct în fondurile străine, ING şi-a folosit fondurile domestice ca intermediari pentru a-şi creşte veniturile.
‘Obiectivul acestei metode de investiţii nu a fost acela de a atinge un randament mai mare pentru membrii fondurilor, ci să asigure un nivel adecvat de profit pentru managerul de fonduri’, a anunţat PSZAF într-un comunicat.
Guvernul ungar a anunţat miercuri că vrea să acopere deficitul bugetar prin taxarea băncilor şi introducerea unei noi taxe pe tranzacţiile financiare, ceea ce va crea probleme pentru grupurile bancare care operează în Ungaria.
Guvernul de la Budapesta va implementa anul viitor noi măsuri fiscale în valoare de 367 miliarde de forinţi (1,3 miliarde de euro) pentru a se asigura că ţinta de deficit bugetar va fi respectată. Printre măsurile anunţate se numără dublarea taxei pe tranzacţiile financiare până la 0,2%, faţă de 0,1% cât se preconiza iniţial, ceea ce va aduce venituri de 130 miliarde de forinţi. De asemenea, contrar planurilor anterioare, guvernul ungar nu va reduce la jumătate taxa specială pe bănci în 2013, ceea ce va aduce venituri suplimentare de 72 miliarde forinţi.
ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.