ING ar putea să reducă şi mai mult costurile
Băncile din întreaga lume trebuie să facă faţă unor cerinţe de capital mai stricte într-un moment în care economia slabă reduce cererea pentru servicii bancare, ceea ce obligă băncile să-şi reducă operaţiunile şi personalul.
În luna septembrie a anului trecut, ING a demarat cel de-al doilea plan de restructurare, plan care prevede eliminarea a 2.350 de locuri de muncă, în special în Europa, după un prim plan similar în 2011 care a condus la concedierea a 2.700 de angajaţi în Olanda. La finele anului trecut ING avea aproximativ 87.000 de angajaţi la nivel global.
„Costurile cu creditele riscante au crescut din cauza încetinirii economice şi ne ne aşteptăm la o îmbunătăţire rapidă’, se arată în mesajul trimis angajaţilor cu ocazia Noului An de directorul general al ING, Jan Hommen. ‘Deşi am demarat măsuri pentru a ne reduce costurile, ne confruntăm şi cu alte dificultăţi, precum creştere costurilor de reglementare şi taxa pe bănci, trebuie să continuăm să ne aliniem structura de costuri la un mediu operaţional mai slab”, se mai arată în mesajul publicat luni pe pagina de internet a băncii.
ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii, din 50 de ţări.