ING Asigurări: Profitul s-a înjumătăţit. Subscrierile au scăzut cu 1,2%, la 402,8 milioane lei

ING Asigurări de Viaţă a subscris, în primele nouă luni, prime de 402,8 milioane de lei, în scădere cu 1,2% faţă de septembrie 2011, iar profitul brut s-a înjumătăţit, la 13,1 milioane de lei, de la 25,5 milioane de lei, a anunţat compania.
Economica.net - mie, 07 nov. 2012, 13:46
ING Asigurări: Profitul s-a înjumătăţit. Subscrierile au scăzut cu 1,2%, la 402,8 milioane lei

Câştigul brut obţinut corespunde celui bugetat şi asumat ca nivel de normalitate în contextul realităţilor economice actuale, reflectând investiţiile importante realizate de ING pentru viitor, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

În perioada analizată, valoarea beneficiilor plătite de ING pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane de lei, cu 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011.

Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane de lei, a fost reprezentată de beneficii plătite clienților pentru contracte ajunse la maturitate.

Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,3 miliarde de lei la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 este cu 4% mai mare faţă de cel realizat în perioada similară din 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, pe ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011. 74% din numărul total de poliţe subscrise în ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip tradițional, faţă de 65% în acelaşi interval din 2011”, se arată în comunicat.

În portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni, nivelul mediu al sumei asigurate a fost de 49.294 lei, în urcare cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,58 față de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

„La fel ca întreaga economie, industria de asigurări de viaţă se găseşte în 2012 într-o zonă de evoluţie cel mult moderată, fiind marcată de volatilitatea pieţelor financiare internaţionale şi de presiunile încă existente asupra veniturilor, comportamentului de consum şi capacităţii de economisire a populaţiei. (…) Rezultatele obţinute confirmă strategia noastră: numărul de contracte reziliate şi răscumpărate continuă să scadă, marcând o diminuare cu 11% în ianuarie-septembrie 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (…)”, a declarat directorul general al ING Asigurări de Viaţă, Bram Boon.

Înfiinţată în 1997, compania este membră a grupului olandez ING, prezent în România şi prin ING Bank şi ING Fond de Pensii.

Te-ar mai putea interesa și
Ce semne dă începutul lui 2025 cu privire la prețul alimentelor de bază. Exceptând porcul, totul este mai scump
Ce semne dă începutul lui 2025 cu privire la prețul alimentelor de bază. Exceptând porcul, totul este mai scump
În prima săptămână a lui 2025, prețurile medii de producător au fost mai mici la carnea de porc, dar mai mari la carnea de pasăre, ouă, lapte crud și unt. ...
CAS datorată de două ori pentru unele venituri extrasalariale de la mai multe firme în 2025, dacă venitul total se află într-un plafon diferit faţă de cel pentru care s-a reţinut deja contribuţia
CAS datorată de două ori pentru unele venituri extrasalariale de la mai multe firme în 2025, dacă venitul total se află ...
Am intrat în al treilea an în care sunt în vigoare reguli suplimentare de determinare şi plată a CAS pentru oamenii ...
Peste 2 milioane de români vor plăti pentru incendiile din California. Pagubele uriașe provocate de foc lovesc puternic firmele de asigurare
Peste 2 milioane de români vor plăti pentru incendiile din California. Pagubele uriașe provocate de foc lovesc puternic ...
Așa cum era de așteptat, primele date privind valoarea daunelor provocate de incendiile din California relevă sume uriașe, ...
Marile corporații tech generează profituri uriașe, peste piețele bursiere ale multor țări. Ce urmează în 2025 pentru Tesla, Amazon, Nvidia, Apple, Alphabet și Microsoft?
Marile corporații tech generează profituri uriașe, peste piețele bursiere ale multor țări. Ce urmează în 2025 pentru ...
Anul 2024 a fost încă un an de succes pentru grupul cunoscut sub numele de „Cei Șapte Magnifici” – companiile de ...