ING Bank finanţează cu peste 32 milioane de lei grupul Adrem
ING Bank România susţine cu finanţări de peste 32 milioane de lei dezvoltarea grupului Adrem, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale care furnizează servicii şi soluţii pentru sectorul energetic şi industrial în România, scrie Agerpres.
Cu aceste fonduri, Adrem îşi propune să pună în acţiune planurile de dezvoltare ale companiei, cu accent pe serviciile de eficienţă energetică.
„Susţinem mediul antreprenorial românesc şi suntem încântaţi să fim alături de grupul Adrem pentru materializarea planurilor lor de dezvoltare din perioada următoare. Cu o istorie de peste 30 de ani pe piaţa din România, Adrem a pornit la drum ca o afacere de familie, care a devenit o poveste de succes. Digitalizarea şi sustenabilitatea se află în centrul strategiei ING, iar Adrem are un rol important în numeroase proiecte şi programe de eficienţă energetică, energie verde şi mobilitate electrică. Avem valori comune, iar această finanţare a consolidat parteneriatul nostru strategic. Ne propunem să le sprijinim, în continuare, eforturile pentru tranziţia către un viitor mai sustenabil”, a afirmat Alexandrina Băluţă, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.
Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din România de sisteme pentru reţele inteligente, de la lucrări complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficienţă energetică livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice şi construcţia de staţii de încărcare pentru maşini electrice.
Compania a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 280 milioane de lei, cu peste 50% mai mare faţă de 2022.
„Adrem are o contribuţie majoră în modernizarea industriei de energie din România şi în tranziţia verde. Încă de la înfiinţare ne-am luat angajamentul faţă de oameni şi comunităţile în care operăm să contribuim la dezvoltarea ţării noastre prin proiecte de impact în plan economic, social şi de mediu. În continuare, ne propunem să ne implicăm cât mai mult în această revoluţie tehnologică şi socială şi să devenim unul dintre principalii actori în tranziţia spre un viitor durabil. Ne bucurăm că în această călătorie avem alături partenerul nostru de încredere ING care ne susţine pentru îndeplinirea obiectivelor noastre comune. Tranziţia energetică generează o mulţime de oportunităţi atât pentru economie, cât şi pentru populaţie. Este de datoria noastră să învăţăm să trăim mai sustenabil, să economisim energie şi resursele planetei pentru un mediu mai curat şi primitor cu viitoarele generaţii”, a afirmat Corneliu Bodea, CEO Adrem.
Grupul Adrem este format din trei companii: Adrem Invest, Adrem Engineering şi Adrem Link. Adrem Invest oferă servicii şi solutii complete pentru dezvoltarea si mentenanţa reţelelor de utilităţi.
Adrem Engineering sprijină digitalizarea infrastructurii energetice româneşti prin proiecte complexe de antreprenoriat general, iar Adrem Link implementează proiecte la cheie de energie verde şi de eficienţă energetică.
Grupul are peste 1.500 de angajaţi în toată ţara, care asigură expertiza pentru planificarea, dezvoltarea şi implementarea soluţiilor la cheie, personalizate pe nevoile fiecărui client.
În prezent, România se află în mijlocul unei transformări energetice semnificative, evoluând de la dependenţa de combustibilii fosili la energia din surse regenerabile. Această tranziţie este esenţială, atât pentru a atinge obiectivele de combatere a schimbărilor climatice, de reducere a emisiilor de carbon, cât şi de creare a unei economii durabile şi armonioase cu mediul înconjurător şi societatea noastră.
Una dintre cele mai populare opţiuni de eficienţă energetică valabile atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei non-rezidenţiali este instalarea panourilor fotovoltaice. Acestea convertesc energia solară în energie electrică, ceea ce permite prosumatorilor să producă şi să utilizeze propria energie, la costuri cât mai mici.
„Soluţiile oferite de Adrem se adresează atât mediilor industriale, comerciale şi sectorului public, cât şi micilor consumatori. Astfel, acestea se pretează clădirilor de birouri, spaţiilor comerciale, centrelor logistice, spaţiilor industriale de producţie, dar şi clădirilor rezidenţiale, atât celor colective, cât şi celor individuale”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, orice clădire poate deveni o sursă de energie verde ce poate fi folosită pentru iluminat, dar şi pentru alimentarea cu energie a echipamentelor din interiorul şi exteriorul clădirii, precum şi a staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Totodată, energia poate fi stocată şi utilizată ulterior, când lumina solară este sub nivelul necesar.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.
Grupul Adrem sprijină tranziţia spre energie regenerabilă prin oferta sa de soluţii şi servicii dedicate domeniului energetic, prin intermediul celor trei companii – Adrem Invest, Adrem Engineering şi Adrem Link – fiecare specializată pe segmentul ei de piaţă. Peste 1.000 de angajaţi din 18 judeţe asigură expertiza şi abilităţile necesare pentru planificarea, dezvoltarea şi implementarea soluţiilor la cheie, personalizate pe nevoile clienţilor noştri, acoperind proiecte la nivelul întregii ţări.