ING Bank România – Veniturile au crescut cu 9,6%, până la 1,79 de miliarde de lei, în primul semestru din 2024

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 de miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creştere cu 9,6% faţă de perioada similară a anului anterior, conform unui comunicat de presă al băncii.
AGERPRES - mar, 27 aug. 2024, 12:14
ING Bank România - Veniturile au crescut cu 9,6%, până la 1,79 de miliarde de lei, în primul semestru din 2024

Activele ING Bank România s-au majorat cu 19,6% în primele şase luni din 2024, până la 75,5 miliarde de lei, scrie Agerpres.

„ING Bank România a obţinut rezultate financiare şi comerciale solide în primul semestru din 2024. În primul rând, ne bucură faptul că numărul de clienţi ai băncii noastre este în continuă creştere, ceea ce arată faptul că abordarea noastră axată pe experienţa clienţilor şi inovaţie rămâne relevantă şi atractivă. Am depăşit numărul de 1,85 de milioane de clienţi activi şi ne propunem să continuăm să dezvoltăm portofoliul de clienţi, atât persoane fizice cât şi juridice. Susţinem în mod activ şi constant mediul de afaceri românesc, iar un bun exemplu foarte vizibil în acest an este finanţarea de 150 milioane de euro acordată operatorului de telecomunicaţii Digi, un client cu care avem o lungă relaţie de parteneriat, şi pentru care am intermediat în ultimii 10 ani finanţări de peste 3 miliarde de euro”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Banca menţionează că în primul semestru din 2024 s-a remarcat un ritm dublu de creştere a depozitelor atrase prin comparaţie cu creşterea portofoliului de credite, pe fondul inflaţiei şi a ratelor de dobândă relativ ridicate. Conform sursei citate, această tendinţă este normală, având în vedere aşteptările pieţei privind reducerea dobânzii de politică monetară, lucru pe care BNR de altfel l-a realizat în luna iulie (de la 6,75% la 6,5% pe an). Astfel, valoarea depozitelor atrase de la clienţi a ajuns la 64,9 miliarde de lei (în creştere cu 19,5% faţă de perioada similară din 2023), în timp ce portofoliul creditelor brute a ajuns la 41,1 miliarde de lei (+9% faţă de semestrul I al anului 2023).

ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziţia către economia verde, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice în valoare de 78 de milioane de euro în perioada ianuarie- iunie 2024, depăşind valoarea totală acordată în 2023 (de 67 de milioane de euro). Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au ajuns la valoarea de 727 de milioane de euro (credite sindicalizate şi bilaterale pentru companii mari), respectiv 19,6 milioane de euro (tranzacţii sustenabile cu clienţi Business Banking).

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. Banca are peste 1,8 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...