ING: Profitul a scăzut cu 22% până la 1,17 miliarde euro în T2

Grupul financiar olandez ING, prezent şi în  România, a înregistrat în trimestrul al doilea un profit net de 1,17  miliarde de euro,cu 22 % mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut.
Ion Dobreanu - mie, 08 aug. 2012, 09:24
ING: Profitul a scăzut cu 22% până la 1,17 miliarde euro  în T2

Profitul ING a fost obnţinut în condiţiile reducerii expunerii pe Spania şi în contextul crizei datoriilor de stat din zona euro.

„ING a înregistrat rezultate solide în trimestrul al doilea. În  aceste vremuri incerte, stabilitatea financiară a companiei noastre este prioritatea numărul unu: capitalul, lichiditatea şi finanţarea s-au îmbunătăţit”, a declarat într-un comunicat al ING directorul general al grupului, Jan Hommen.

ING a raportat pentru aceeaşi perioadă a anului trecut un profit net de 1,51 miliarde euro.
„Pe măsură ce criza din zona euro s-a deteriorat, ne-am accelerat eforturile de a reduce riscul din portofoliul de investiţii şi am  coborât expunerea pe Spania”, a mai spus Hommen.

În contextul necesităţii reducerii riscului pe pieţele europene, afectate de criza datoriilor de stat, ING şi-a redus activele din  Spania cu 6,2 miliarde euro în perioada martie-iulie, la 34,9 miliarde euro. Vânzarea în pierdere a unor active din Spania a generat minusuri de 156 milioane euro în trimestrul al doilea, respectiv 78 milioane euro în luna iulie, notează Bloomberg.

„Reducerea expunerii pe Spania este impresionantă şi a costat mai puţin decât ne-am fi aşteptat. Au accelerat, demonstrând că nu ignoră riscurile”, a afirmat pentru Bloomberg Cor Kluis, analist la Rabobank International, care recomandă clienţilor să cumpere acţiuni ING.

Pe de altă parte, grupul a înregistrat un câştig de 305 milioane euro după revizuirea programului de pensii pentru 27.000 de angajaţi din Olanda.

Rata capitalului Core Tier 1 al ING era de 11,1% la sfârşitul lunii iunie, peste pragul minim stabilit de noile reglementări internaţionale. ING a stabilit o ţintă de peste 10% pentru acest indicator până la sfârşitul anului 2013.

Grupul a restituit statului olandez 7 miliarde euro din sprijinul financiar obţinut în contextul crizei financiare mondiale din 2008, la care s-au adăugat dobânzi şi comisioane de 2 miliarde euro.

Hommen a reiterat miercuri că ING va plăti în acest an o nouă tranşă către guvernul olandez.

Te-ar mai putea interesa și
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă în multe zone din țară. Măsurile anunțate de guvernanți, printre care......
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Autoritatea de Supervizare Financiară din Polonia (KNF) caută să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Iniţiale ...
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia, cel mai mare furnizor de uraniu îmbogăţit din lume, a anunţat vineri că a impus restricţii temporare asupra ...