ING România: profitul brut a crescut cu 22,5% până la 120 milioane lei, în primul trimestru. Cota de piaţă în creditare a ajuns la 8%

ING România a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit brut de 120 milioane lei, cu 22 milioane lei mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, ca urmare a creşterii considerabile a veniturilor (52 milioane lei) şi menţinerii sub control a costurilor.
Economica.net - joi, 18 mai 2017, 11:58
ING România: profitul brut a crescut cu 22,5% până la 120 milioane lei, în primul trimestru. Cota de piaţă în creditare a ajuns la 8%

Conform unui comunicat, portofoliul de credite a ajuns la 18,5 miliarde lei la finalul lunii martie 2017, o creştere de 28% pe parcursul ultimelor 12 luni. Cota de piaţă în creditare a crescut la 8%, de la 6,3% în martie 2016.

De asemenea, în ultimele 12 luni ING a atras mai mult de 125.000 de noi clienţi activi, o creştere netă de 14% faţă de finalul lunii martie din 2016.

Veniturile totale s-a majorat cu 19%, atingând 323 milioane lei, datorită creşterii afacerii şi a numărului de clienţi activi. Costurile operaţionale au ajuns la 176 milioane lei, fiind cu 15% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, tot ca urmare a dezvoltării afacerii, dar şi a investiţiilor în infrastructura IT, a costurilor cu noii angajaţi şi a costurilor de reglementare.

Costurile de risc s-au majorat, ajungând la 27 milioane lei, de la 19 milioane lei raportate în primele trei luni ale lui 2016, în urma creşterii volumului de credite. Rata creditelor neperformante a continuat să rămână sub media pieţei şi, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, a scăzut cu 0,9 puncte procentuale, până la nivelul de 3,7%.

Portofoliul de credite a ajuns 18,5 miliarde lei la finalul lui martie 2017, o creştere de 28% pe parcursul ultimelor 12 luni. Principalii factori de creştere au fost creditele pentru persoane fizice şi companii mari. În cazul creditelor pentru persoane fizice, trendul pozitiv s-a resimţit şi în primele trei luni ale lui 2017, ducând ING la o cotă de piaţă în creditare de 8%, de la 6,3% în martie 2016.

Creditele în lei au crescut cu 45% comparativ cu primul trimestru din 2016, apropiindu-se de nivelul de 13 miliarde lei. ‘Portofoliul de credite este bine echilibrat între segmentele persoane fizice şi juridice. Împrumuturile pentru IMM-uri au crescut cu 33%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut’, precizează banca.

Fondurile atrase de la clienţi au ajuns la 23 miliarde lei, cu 20% mai mult faţă de martie 2016, astfel încât ING a atins o cotă de piaţă de 8% pentru depozite, de la 7,3% în martie 2016.

‘Începutul lui 2017 a continuat creşterea organică pe care ING a raportat-o şi în utimii ani, cu o cotă de piaţă care creşte constant atât în segmentul creditării, cât şi al depozitelor, cu un portofoliu bine echilibrat şi o atenţie sporită pe dezvoltarea serviciilor digitale şi pe inovaţie. Obiectivul nostru rămâne să construim banca digitală a viitorului. Astăzi, 30% dintre clienţii activi care folosesc servicii bancare digitale au ales ING, iar aceştia realizează 51% dintre tranzacţiile digitale bancare în România’, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

Numărul clienţilor care îşi încasează în prezent venituri recurente într-un cont ING a crescut cu 21% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însumând aproape 600.000 de persoane.

Şi ING Group a anunţat rezultate solide pentru primul trimestru din 2017 datorită creşterii afacerilor şi scăderii costurilor de risc. Profitul net a scăzut la 1,143 miliarde euro, de la 1,257 miliarde euro raportat la finalul lui martie 2016, scădere explicabilă prin vânzarea ultimelor acţiuni NN Group, care au avut loc anul trecut în aceeaşi perioadă şi care au însumat 506 milioane euro net.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

 

Te-ar mai putea interesa și
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă în multe zone din țară. Măsurile anunțate de guvernanți, printre care......
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Autoritatea de Supervizare Financiară din Polonia (KNF) caută să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Iniţiale ...
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia, cel mai mare furnizor de uraniu îmbogăţit din lume, a anunţat vineri că a impus restricţii temporare asupra ...