ING a precizat că, în perioada iulie-septembrie 2024, a realizat un profit net de 1,88 miliarde de euro şi un venit net din dobânzi de 3,69 miliarde de euro, scrie Agerpres.
„Am înregistrat şi mai multă creştere în activitatea de creditare şi la depozite, precum şi la comisioane, înregistrăm performanţe foarte bune. Asta ne-a făcut să credem că ne putem creşte şi mai mult veniturile”, a declarat directorul general de la ING, Steven van Rijswijk.
Cea mai mare bancă olandeză a anunţat că şi-a revizuit în sus estimările privind veniturile generate pentru întregul an 2024, până la 22,5 miliarde de euro, de la 22 miliarde de euro anterior. De asemenea, ING şi-a îmbunătăţit şi estimările referitoare la raportul cost-venituri până la 53%, de la 54% anterior, precum şi ţinta privind rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) până la peste 13%, de la 12% anterior.
În paralel, ING a decis să distribuie acţionarilor dividende în numerar în valoare de 500 milioane de euro, la care se adaugă un program de răscumpărări de acţiuni cu o valoare de maximum două miliarde de euro.
La fel ca şi multe alte bănci europene, ING a acumulat capital graţie impulsului pe care l-a primit de pe urma dobânzilor ridicate din ultimii ani. Banca a promis că va continua să îşi recompenseze acţionarii, în condiţiile în care a răscumpărat acţiuni proprii în valoare de 9,8 miliarde de euro de la finele lui 2021 şi până în prezent, inclusiv un program de 2,5 miliarde de euro care a fost finalizat în cursul acestei luni.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, cu peste 1,7 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking.