ING vrea să reia în 2015 plata dividendelor, pentru prima dată din 2008

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, intenţionează să reia în 2015 plata dividendelor, pentru prima dată în ultimii şapte ani, chiar dacă profitul a scăzut în trimestrul patru din 2014, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 11 feb. 2015, 08:37
ING vrea să reia în 2015 plata dividendelor, pentru prima dată din 2008

În perioada octombrie – decembrie 2014, profitul înainte de taxe a scăzut la 783 milioane de euro (886 milioane de dolari), faţă de 904 milioane de euro în trimestrul patru din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 864 milioane de euro. Câştigul din 2014 a fost afectat de costurile de restructurare, evaluate la 375 de milioane de euro, precum şi de impactul negativ de 273 de milioane de euro, în urma reevaluării datoriei şi a instrumentelor de creditare.

În noiembrie 2014, ING a achitat ultima tranşă din ajutorul de stat de 10 miliarde de euro, primit în timpul crizei financiare din 2008. În ultimii cinci ani, instituţia s-a concentrat pe vânzarea activelor şi restructurarea activităţii, devenind dintr-un grup bancar global un creditor concentrat pe piaţa europeană. Banca vrea să majoreze creditarea şi depozitele în ţări ca Germania, Turcia şi Spania, extinzând serviciile de online şi mobile banking.

ING intenţionează să plătească în acest an dividende de cel puţin 470 milioane de euro, sau 0,12 euro pe acţiune, pentru prima dată din 2008.

Marţi, acţiunile ING au urcat cu 1,5%, la 11,21 euro, la bursa de la Amsterdam, anul acesta titlurile băncii înregistrând un avans de 3,5%.

În perioada octombrie – decembrie 2014, profitul net a urcat la 1,2 miliarde de euro, faţă de 626 milioane de euro în trimestrul patru din 2013.

Veniturile nete din dobânzi au crescut la 3,2 miliarde de euro în ultimele patru luni din 2014, de la 2,9 miliarde de euro în perioada octombrie – decembrie 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,12 miliarde de euro.

Directorul general Ralph Hamers a apreciat că banca este bine capitalizată, înregistrând un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 11,4%, la 31 decembrie 2014.

Provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut în trimestrul patru din 2014 la 400 de milioane de euro, de la 560 de milioane de euro, în perioada similară din 2013.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Groep, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, cu peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă în multe zone din țară. Măsurile anunțate de guvernanți, printre care......
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Autoritatea de Supervizare Financiară din Polonia (KNF) caută să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Iniţiale ...
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia, cel mai mare furnizor de uraniu îmbogăţit din lume, a anunţat vineri că a impus restricţii temporare asupra ...