Dacă de această dată va reuşi să-şi vândă divizia de asigurări de viaţă din Coreea de Sud, ING va mai rămâne doar cu operaţiunile din Japonia. ING are termen până la sfârşitul acestui an să-şi vândă participaţiile majoritare deţinute la diviziile sale de asigurări din regiune, ca parte a acordului încheiat cu Guvernul Olandei în schimbul ajutorului financiar primit în timpul crizei din 2008.
ING, care a primit oferte de la Kyobo Life Insurance Co., Vogo Fund şi MBK Partners pentru ING Life Insurance Korea, ar putea obţine cel puţin două miliarde de woni (1,8 miliarde de dolari) dacă tranzacţia se va finaliza, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Toate cele trei companii s-au oferit să achiziţioneze peste 51% din acţiunile ING Life Insurance Korea, al cincilea mare asigurator din Coreea de Sud.
Luna acesta, ING a anunţat că intenţionează să listeze la bursă operaţiunile de asigurări din Europa în 2014.
ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări. Recent, ING s-a separat de divizia din SUA – ING US – printr-o ofertă publică iniţială de 1,3 miliarde de dolari.
În primul trimestru al acestui an, ING a înregistrat un profit net de 1,804 miliarde de euro, în creştere faţă de 728 milioane de euro în perioada similară din 2012. Grupul a precizat că rezultatele înregistrate de diviziile de asigurări din Europa şi Asia au rămas sub presiune din cauza randamentelor scăzute, profitul operaţional al acestor divizii înregistrând o scădere de 39%, până la 79 milioane de euro.
ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.