Afacere românească: Casa Rusu se extinde şi aduce în premieră mobilă printată şi simularea virtuală a casei tale

Retailerul autohton Casa Rusu, parte a celui mai mare producător de mobilă din România, Rus Savitar, va inaugura primul său super store din România şi are terenurile necesare pentru alte trei astfel de unităţi. Compania revoluţionează însă piaţa mobilei prin introducerea mobilierului printat şi a unui configurator 3D.
Alina Stanciu - mie, 06 iul. 2016, 11:45
Afacere românească: Casa Rusu se extinde şi aduce în premieră mobilă printată şi simularea virtuală a casei tale

După investiţii de 8 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Dudeştii Noi, Timiş şi în două centre logistice noi anul trecut, omul de afaceri Cristian Rusu, proprietarul principalului producător de mobilier din România, Rus Savitar şi al companiei de retail Casa Rusu a început să îşi redirecţioneze banii către zona de retail. Rusu a finanţat din surse proprii, cu 1,5 milioane de euro, extinderea unităţii din Centrului Comercial Vitantis Shopping Center la 6.000 de metri pătraţi şi anunţă că acesta va fi trendul pe care va merge în următorul an. Unitatea din Vitantis, care va fi redeschisă mâine, 7 iulie, a fost inaugurata în 2010 şi avea iniţial 3.000 de metri pătraţi. Acum, 2.000 de metri pătraţi sunt alocaţi produselor de amenajarea şi decorarea locuinţei, retailerul producând în ţări din Asia brandul propriu Cassima. „Casa Rusu se reorientează către suprafeţe mult mai mari. Vrem să investim în retail mult mai mult. Să fim lider de piaţă pe zona de retail”, a declarat Cristian Rusu care a pregătit şi următoarele inaugurări.

Pentru a-şi susţine proiectul, retailerul a cumpărat deja  teren în Braşov, Cluj şi Timişoara unde va inaugura până la finele anului viitor unităţi cu suprafeţe cuprinse între 6.000 şi 8.000 de metri pătraţi. Investiţia într-un proiect ridicat de la zero este estimat la 5 milioane de euro, iar terenul necesar unei astfel de construcţii este de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. „La suprafeţe mai mari de 6.000 de metri pătraţi nu rentează să ai spaţii închiriate”, explică Rusu de a achiziţiona teren pentru a construi magazine d ela zero. El susţine că ar avea aceleaşi planuri şi pentru Bucureşti, dar în condiţiile unor preţuri care să îi permită amortizarea investiţiei în aproximativ 10 ani. 

Până la finele acestui an, compania va deschide alte două magazine obişnuite, de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, în Craiova şi Turnu Severin.

Noul magazin este cea de-a 30-a locaţie din reţeaua Casa Rusu şi a 18-a proprie, restul de 12 fiind francize.

Mobila printată şi configurator 3D, noutăţile absolute pe piaţa din România

Compania a investit, în premieră pe piaţa din România, şi într-un sistem de printare pe mobilă în care a investit 500.000 de euro.  „Suntem primii din România care au investit într-un astfel de sistem de printare. Mai există în România, dar se face la comandă, nu serie cum facem noi”, a declarat patronul Casa Rusu potrivit căruia preţul unei astfel de piese de mobilier este, în medie,  cu 5% mai mare decât al mobilei obişnuite. „Eu cred că în 2017 va trebui să suplimentăm cu încă un sistem (de printat n.red=). Putem confirgura orice, indiferent de gust, iar diferenţa de preţ este foarte mică. Acum vom veni noi cu ideile, pentru a vedea cum reacţionează piaţa, dar se poate veni cu orice poză. Trebuie respectate însă anumite condiţii privind claritatea imaginii, de rezoluţie etc”, a explicat Rusu.

Totodată, în magazinul din Vitantis, clienţii pot vedea în 3D cum va arăta mobila pe care doresc să o cupere în casa lor. Ei vor primi gratuit în magazin ochelari speciali 3D pe care îi vor putea folosi când ajung acasă pentru a vedea în trei dimensiuni mobila pe care au selectat-o în magazin. Acest lucru este posibil accesând un link pe care consultanţii din magazin îl vor trimite clientului. Compania a investit alţi 500.000 de euro într-un configurator 3D adus din Canada care va permite acest lucru. 

Afaceri în creştere

În ceea ce priveşte business-ul consolidat al grupului Rus Savitar – Casa Rusu, reprezentantul companiei a subliniat că anul trecut cifra de afaceri a raportat o creştere cu aproximativ 27% comparativ cu 2014. Avansul a fost determinat atât de deschiderile a două noi magazine, în Bucureşti (Colentina) şi Bacău, cât şi de investiţiile  realizate pe parcursul anului. „Pentru anul în curs, odată cu inagurările de noi locaţii, estimăm că business-ul companiei va avea un avans de cca. 20%, ajungând la peste 51 de milioane de euro, după ce în 2015 s-a situat la 43,7 milioane de euro.”, a mai declarat Cristian Rusu.

Compania are o cotă de aproximativ 5% din piaţa mobilei, care s-a cifrat anul trecut la aproximativ 700 de milioane de euro. 

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest moment aproximativ 15% din producţia totală de 25.000 garnituri/lună şi 10.000 seturi de mobilier tapiţat / lună ajunge la export în ţări precum Olanda, Belgia, Elveţia, Franţa, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite şi Japonia.

 Casa Rusu este compania de retail a producătorului  Rus Savitar. Compania şi-a început activitatea în 1994, în prezent fiind unul din cei mai mari producători de mobilier din România. Compania are trei fabrici unde se realizează mobilierul din pal melaminat şi mobilierul tapiţat.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Conducerea Premier Energy PLC informează piața în legătură cu faptul că filiala sa, Navitas, din Republica Moldova a finalizat cu succes dezvoltarea și construirea unei centrale fotovoltaice......
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Europa scoate gaze din rezervele sale cu cea mai mare viteză din ultimii şapte ani, pe măsură ce vremea friguroasă creşte ...
Chinezii de la BYD au trimis 5.000 de vehicule în Europa, dar problemele lor continuă în Brazilia
Chinezii de la BYD au trimis 5.000 de vehicule în Europa, dar problemele lor continuă în Brazilia
Producătorul chinez de automobile BYD a declarat că o a treia navă roll-on/roll-off care transportă aproape 5.000 de ...
O jucărie cu componentele unui obiect explozibil, depistată pe aeroportul din Chișinău
O jucărie cu componentele unui obiect explozibil, depistată pe aeroportul din Chișinău
O jucărie sub formă de maşină, care avea componentele unui obiect explozibil, a fost depistată pe aeroportul internaţional ...