Astfel, au fost depistate 162 de persoane care desfăşurau activităţi fără forme legale.
‘În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional, s-au aplicat amenzi în valoare de 1.468.000 de lei din care 1.050.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut cinci propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 413 angajatori’, se arată în comunicat.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 563.000 de lei. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 56 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.
Potrivit instituţiei, au fost sancţionaţi 1.079 de angajatori în domeniu.
‘Am intensificat acţiunile de control în domeniul construcţiilor, atât în domeniul relaţiilor de muncă, unde în această perioadă înfloreşte munca la negru, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, unde siguranţa lucrătorilor nu ţine cont de anotimp. Suntem hotărâţi să ne asigurăm că angajatorii oferă un climat de lucru sănătos pentru angajaţi. Disciplina muncii este o valoare care creează plusvaloare pentru toţi cei implicaţi şi evaluarea riscurilor contribuie la un câştig pe termen lung pentru angajaţi şi pentru afaceri’, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.