‘Urmare sesizărilor primite din spaţiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de către inspectori antifraudă, conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi. Pentru asigurarea integrităţii profesionale a inspectorilor antifraudă, din decembrie 2013 până în prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situaţii în care au fost implicaţi 50 de inspectori antifraudă, în urma analizării suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduită sau a cadrului legal. În acest sens, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Direcţia Generală de Integritate din cadrul ANAF şi organele de urmărire penală. Conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită şi de la prevederile legale în vigoare. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate’, se arată în comunicatul DGAF.
Poliţiştii locali din Târgovişte au amendat, luni, doi şoferi care parcaseră maşinile de serviciu ale ANAF pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi.
”Poliţiştii locali erau în zonă, şoferii celor două maşini ANAF parcate pe locuri pentru persoane cu handicap au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 448/2006, art. 100, lit. f”, a confirmat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgovişte, Raluca Moldoveanu.
Conform legii, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.