Potrivit datelor ANAF, în alte 734 de cazuri instanţele au hotărât că suma de aproape 400 milioane de lei a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de 13 milioane de lei instanţele au pronunţat, în 30 de cazuri, alte soluţii, scrie Agerpres.
Instanţa s-a pronunţat pe fond, în 2014, în 1.247 de cauze având ca obiect deciziile structurilor de soluţionare contestaţii, asupra legalităţii şi temeiniciei obligării contribuabililor la plata debitelor şi conformării faţă de măsurile stabilite de organele fiscale şi menţinute de către structurile de soluţionare a contestaţiilor.
În anul 2014, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin structurile specializate de soluţionare contestaţii, a verificat peste 7.800 de dosare, cu o sumă totală contestată de aproape 1,5 miliarde de lei, privind actele administrativ fiscale întocmite de ANAF, precizează un comunicat al ANAF remis vineri AGERPRES.
Procentual, soluţiile emise de structurile de soluţionare a contestaţiilor, pe sume, reprezintă 52,83% respingere, 5,51% desfiinţare, 6,83% admitere si 35,83% alte soluţii. În categoria alte soluţii se regăsesc anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competenţei de soluţionare a contestaţiilor, renunţarea de către contribuabil la contestaţie, precum si suspendarea soluţionării cauzei pe cale administrativă de atac.
Contestaţiile formulate împotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, deciziilor pentru regularizarea situaţiei emise în conformitate cu legislaţia în materie vamală a măsurii de diminuare a pierderii fiscale stabilite prin dispoziţie de măsuri, precum şi împotriva deciziei de reverificare se depun de către persoanele interesate la organele fiscale emitente ale actelor administrative fiscale.