Întâlnirea a început în jurul orei 11.00 şi are loc în biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaţilor.
La discuţii participă şi vicepremierul pentru parteneriate strategice Ana Birchall.
Ultima întâlnire a ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut loc în 13 noiembrie 2017, după ce Dragnea a fost audiat la DNA în dosarul Tel Drum.
În urmă cu o săptămână, ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă.
Ambasada SUA a transmis atunci că oficialul american şi Viorica Dăncilă au abordat şi subiectul justiţiei, însă premierul a negat acest lucru.
Viorica Dăncilă a susţinut că nu a discutat cu ambasadorul american, Hans Klemm, despre legile Justiţiei, spunând că a fost o „abordare foarte scurtă” despre justiţie şi că ea s-a arătat îngrijorată, în contextul apariţiei înregistrărilor de la DNA Ploieşti.
„Am avut o discuţie punctuală pentru a apăra interesele României şi ceea ce cred că este benefic pentru România. A fost o întâlnire foarte bună cu domnul ambasador. I-am explicat lucrurile pe care noi le vrem pentru România. Mi-a răspuns la fiecare punct pe care l-am adus în atenţia sa, legat şi de aderarea noastră la OCDE, şi de ridicarea vizelor, şi de investitorii americani pe care îi aşteptăm şi îi încurajăm să vină în România. Despre legile justiţiei nu am discutat. A fost a abordare foarte scurtă despre justiţie – au apărut atunci în spaţiul public acele înregistrări, m-a întrebat ce părere am, i-am spus că sunt îngrijorată că am văzut că într-una dintre aceste emisiuni se vorbea despre dosar făcut unui premier. Eu sunt premier şi mă gândesc dacă este real. Nu ştiu dacă este, dar dacă este real acest lucru mi se poate întâmpla şi mie”, a declarat premierul la Antena 3.
Dăncilă a mai spus că i-a transmis diplomatului american că împărtăşeşte punctul de vedere al preşedintelui SUA, Donald Trump, care a scris, pe Twitter, că pot fi acuzaţi şi cercetaţi oameni nevinovaţi, iar acest lucru poate distruge vieţi.
„Ultimul lucru la care am făcut referire este că eu împărtăşesc punctul de vedere al presedintelui SUA. Am văzut o postare pe Twitter a preşedintelui Trump în care spune că pot fi acuzaţi şi cercetaţi oameni nevinovaţi şi că acest lucru poate ruina vieţi şi cine poate reda înapoi o viaţă pe care deja ai distrus-o. Am spus că asta trebuie să se întâmple şi la noi, să avem încredere în justiţie, dar, în acelaşi timp, să nu avem cazuri cu care să ne încadrăm la ceea ce a subliniat domnul preşedinte Donald Trump. Aceasta a fost singura discuţie. Domul ambasador nu a venit cu niciun fel de punct care se referă la legile justiţiei şi nu am vorbit despre legile justiţiei”, a adăugat Viorica Dăncilă.