Facilitatea a fost aprobată cu garanție de la stat, emisă de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român.
Prin această finanțare, Intesa Sanpaolo Bank România pune în aplicare strategia companiei mamă de a susține firmele care fac eforturi pentru minimizarea pierderilor de resurse care ar putea fi reintrate în circuitul economic. Grupul Intesa Sanpaolo, partener strategic al Fundației Ellen MacArthur, cea mai influentă și puternică organizație dedicată Economiei Circulare a inclus în planul său de afaceri un plafon de creditare în valoare de 6 miliarde de euro prin care oferă clienților/proiectelor inovatoare facilități de credit în condiții avantajoase.
Facilitatea de credit aprobată clientului AS Metal Com SRL a fost acordată cu sprijinul Biroului Economie Circulară al Centrului de Inovare Intesa Sanpaolo, companie a Grupului Intesa Sanpaolo dedicată inovării și răspândirii Economiei Circulare.
”Facem pași importanți în susținerea modelelor de afaceri durabile și oferim soluții financiare avantajoase pentru companiile inovatoare, care au înțeles benefiiciile Economiei Circulare și nevoia optimizării consumului de resurse pentru a preveni și a reduce risipa. Ne bucurăm că în cadrul parteneriatului cu EximBank putem oferi susținere companiei AS Metal Com SRL care, prin activitatea sa, aduce sustenabilitate într-un domeniul în care este un jucător de impact”, a declarat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.
”Garanțiile de stat emise de EximBank în cadrul programului de susținere financiară a companiilor mari, reprezintă o facilitate extraordinară pe care companiile, prin intermediul băncilor comerciale, o pot exploata pentru un acces rapid la finanțări pentru capital de lucru sau pentru investiții, oferind în același timp băncilor comerciale un nivel crescut de încredere în viabilitatea structurilor financiare pe care le propun clienților. În acest context, suntem încântați că, având parteneri precum Intesa Sanpaolo Bank România, putem să contribuim semnificativ atât la dezvoltarea economiei locale, cât și la consolidarea parteneriatului dintre mediul de afaceri și cel financiar-bancar”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
“Reciclarea este o componentă sine-qua-non a conceptului de Economie Circulară, dar a considera ca fiind suficientă această apartenență este o greșeală. Economia Circulară impune proceselor industriale de reciclare să răspundă la o dublă provocare: dezvoltarea de tehnologii care să permită tratarea unui input de deșeuri metalice compozite cât mai larg, iar procesele industriale de reciclare nu trebuie să aibă impact asupra mediului (emisii în sol, în aer, în apa). Rezolvarea celor două provocari este dezideratul nostru ambițios pe care împreună cu partenerii noștri îl vom realiza cu siguranță.” a spus Constantin Apostol, CEO AS Metal Com.
Despre Intesa Sanpaolo Bank România
Intesa Sanpaolo Bank subsidiara locala a Grupului Intesa Sanpaolo are în prezent o cotă de piață de aproximativ 1,21%, fiind a 15 a bancă din România după volumul de active. Cu un portofoliu ce cuprinde 63.000 de clienți Intesa Sanpaolo Bank se concentrează pe consolidarea strategiei de piață, astfel încât să se adreseze cu o ofertă competitivă de produse și servicii financiare tuturor tipurilor de clienți – Retail, Corporate și IMM.
Despre EximBank
EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea economiei. În cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, societătile mari și IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele și contul statului român. Prin acest program se asigură acces la instrumentele de suport oferite de statul român și obținerea unui nivel de susținere similar cu companiile europene pentru toate firmele românești eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanțare și garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.
Despre AS Metal Ccom SRL
AS Metal a fost înființată în 1993. Din anul 2009 face parte din holdingul industrial italian FECS creat de antreprenorul Olivo Foglieni. Compania activează de peste 25 de ani în sectorul reciclării deșeurilor metalice fiind unul dintre producătorii de frunte la nivel național. Clienții săi sunt preponderent activi în industria auto, siderurgică și a bunurilor de larg consum.
Compania participă la circuitul de reciclare prin colectarea deșeurilor din aluminiu care sunt procesate în materii prime secundare și reintroduse în circuitul industrial. Anual compania AS METAL reintroduce în circuitul industrial peste 17.000 tone de aliaje din aluminiu secundar turnate în lingouri și circa 2.000 tone de materii prime secundare din alte metale.