Intesa Sanpaolo Bank devine a noua bancă din România care le oferă clienților posibilitatea să facă plăți interbancare instant

Intesa Sanpaolo Bank a lansat serviciul de plăți online în lei ce permite transferurile în cel mult 10 secunde de la inițierea plății, în condițiile în care sistemul de plăţi interbancare instant este tot mai solicitat în ultima perioadă, atât de clienţii persoane fizice, cât şi de persoanele juridice, informează societatea financiară prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 13 oct. 2022, 17:07
Intesa Sanpaolo Bank devine a noua bancă din România care le oferă clienților posibilitatea să facă plăți interbancare instant

„Aderarea Intesa Sanpaolo Bank la grupul băncilor care au implementat serviciul de plăţi interbancare instant face parte din strategia noastră de digitalizare a produselor și serviciilor băncii. Prin serviciul Plăți Instant le oferim clienților noștri, persoane fizice și entități economice, o nouă experiență bancară și un nou mod de gestionare a banilor. Posibilitatea de a transfera bani în timp real, oricând, inclusiv în afara orelor obișnuite de program, în deplină siguranță, către alte bănci din România, va fi curând noul standard de plată. Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate prin intermediul aplicației Internet Banking I@Bank”, a declarat Dan Sandu, director general Intesa Sanpaolo Bank.

Serviciul a fost implementat prin colaborarea cu Asseco SEE (ASEE) România, companie parteneră cu care banca are o colaborare îndelungată în realizarea de proiecte care se aliniază la strategia de digitalizare a Intesa Sanpaolo Bank.

„Extinderea soluției de core bancar și a aplicației de internet banking furnizate de ASEE pentru a facilita generarea și procesarea instrucțiunilor de tip instant, în conformitate cu regulile de sistem ale TransFond, a fost un pas firesc de dezvoltare pentru a acomoda nevoile curente ale clienților bancari de accesare de servicii financiare rapide, disponibile 24/7, care oferă transfer imediat de valoare. Prin prisma parteneriatului îndelungat pe care ASEE îl are cu Intesa Sanpaolo Bank, urmărim în permanență ca soluțiile software furnizate să fie relevante pentru strategia de digitalizare a băncii și să contribuie la atragerea și retenția clienților persoane fizice si juridice”, a declarat Alina Enache, Sales Manager Banking Business Unit ASEE România.

Intesa Sanpaolo Bank este cea de-a noua bancă din România care oferă clienţilor posibilitatea de plăţi instant. Acestea pot fi efectuate în aproximativ patru secunde şi în limita a 50.000 de lei, cu condiţia ca transferul să se facă către un cont deschis la o bancă ce oferă acelaşi serviciu.

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, cel mai important grup bancar din Italia, care oferă servicii familiilor, afacerilor și economiei reale, cu o prezență internațională semnificativă. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo îl poziționează drept lider european în Wealth Management, Protection & Advisory, cu un focus special pe digital și fintech.

Angajamentul puternic față de aspectele ESG al Grupului include acordarea până în 2025 de împrumuturi în valoare de 115 miliarde de euro pentru proiecte cu impact în comunitate sau ecologie și a 500 de milioane de euro în contribuții pentru a sprijini persoanele nevoiașe, poziționând Intesa Sanpaolo ca lider mondial în ceea ce privește impactul social.

Intesa Sanpaolo se angajează că va avea un rezultat Net Zero pentru propriile emisii până în 2030 și până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi și investiții. Susținător implicat al culturii italiene, Intesa Sanpaolo și-a creat propria rețea de muzee, Gallerie d’Italia, pentru a găzdui moștenirea artistică a băncii și pentru a găzdui proiecte culturale prestigioase.

Despre ASEE

Grupul ASEE operează în 23 de țări și are aproape 3.500 de angajați. ASEE face parte din Grupul Asseco, cea mai mare companie IT din Polonia și din Europa Centrală și de Sud-Est. Grupul Asseco este prezent în peste 55 de țări (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada) și are peste 27.000 de angajați.

Compania oferă soluții TIC pentru o varietate de verticale industriale, inclusiv pentru sectorul financiar, industria plăților, administrația publică și telecomunicații. Totodată, în domeniul plăților, serviciile și produsele companiei sunt comercializate sub denumirea PAYTEN.

ASEE operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de lei. ASEE în România este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară.

Te-ar mai putea interesa și
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 mii de miliarde de dolari), a declarat joi un înalt oficial din statistică,......
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...