Intesa Sanpaolo Group anticipează că va realiza în acest an un profit net de peste 8,5 miliarde de euro și fixează ca țintă 9 miliarde pentru anul viitor

Directorul general al Intesa Sanpaolo Group, Carlo Messina, a anunțat astăzi că rezultatele primelor nouă luni ale anului 2024 au reconfirmat poziția companiei ca lider european, valoarea de piață a băncii italiene situându-se alături de cele mai mari companii din sectorul bancar.
Economica.net - vin, 01 nov. 2024, 20:15
Intesa Sanpaolo Group anticipează că va realiza în acest an un profit net de peste 8,5 miliarde de euro și fixează ca țintă 9 miliarde pentru anul viitor

CEO Intesa precizează că pentru acest an este anticipat un profit net de peste 8,5 miliarde euro, iar pentru 2025 este așteptat unul de aproximativ 9 miliarde euro, reflectând potențialul substanțial de creștere organică al grupului.

În primele nouă luni din 2024, profitul net a fost de 7,2 miliarde de euro, dintre care 2,4 miliarde euro doar în al treilea trimestru. Din cele 5 miliarde euro în dividende acumulate anul acesta, aproximativ 3 miliarde de euro vor fi distribuite acționarilor în noiembrie, ca dividend interimar.

Intesa Sanpaolo a dezvoltat un model bazat pe leadership-ul consacrat al diviziilor care deservesc persoanele fizice și companiile, un accent puternic pe zona de Wealth Management, Protecție și Consultanță, activități internaționale gestionate eficient, oferte digitale avansate tehnologic, statutul nostru de „Zero NPL Bank” și un profil ESG de clasă mondială.

Messina precizează că punctele forte ale băncii sunt: profitabilitate ridicată, rezultate sustenabile, capital solid și un profil de risc scăzut, care conferă Intesa un rol important în susținerea economiei și a peisajului social din Europa.

„Contextul ratelor dobânzii este în continuă evoluție, însă noi putem naviga cu succes aceste schimbări, datorită modelului nostru de business diversificat și depozitele clienților, care au ajuns la aproximativ 1,4 trilioane euro la 30 septembrie 2024, în creștere cu peste 135 miliarde euro față de anul precedent.

Suntem lideri în zona euro atât în ceea ce privește creșterea veniturilor, cât și în raportul dintre comisioane și activitatea de asigurări din totalul veniturilor”, a precizat directorul general al Intesa.

Banca are o echipă de aproximativ 17.000 de consilieri în Wealth Management, număr care va crește la 20.000 până în 2027. Intesa a identificat active financiare ale clienților în valoare de 100 miliarde de euro care pot stimula creșterea activităților sale de administrare a activelor.

Gestionarea costurilor, în paralel cu creșterea investițiilor în tehnologie, a condus la cel mai bun raport costuri/venituri din istoria bănzii pentru primele nouă luni, de 39,1%.

 

Despre Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 de miliarde de euro în credite și 1.300 de milioane de euro în active financiare ale clienților la sfârșitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia, cu o prezență internațională semnificativă. Este un lider european în domeniul wealth management cu un accent puternic pe digital și fintech. Până în 2025, Grupul va oferi împrumuturi impact (pentru companiile care investesc in proiecte ESG) în valoare de 115 miliarde de euro pentru a sprijini comunitățile și tranziția ecologică, alături de un program de 1,5 miliarde euro (2023-2027) pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate. Rețeaua de muzee a băncii, Gallerie d’Italia, găzduiește patrimoniul artistic deținut de aceasta și proiecte culturale de valoare recunoscută.

Divizia de Bănci Internaționale operează pe trei continente, cu bănci de retail în 12 țări (Europa Centrală și de Sud-Est și Egipt). Această rețea extinsă deservește în prezent 7,2 milioane de clienți, prin intermediul a peste 900 de sucursale și are o echipă dedicată de aproximativ 21.000 de angajați. În urma achiziției First Bank din mai 2024, divizia deservește în prezent aproximativ 14.000 de clienți din România, având peste 1.500 de angajați și deținând active totale de peste 3,2 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Reducerea deficitului exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice este periculoasă
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Reducerea deficitului exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice este periculoasă
Reducerea deficitului fiscal exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice reprezintă o măsură extrem de periculoasă, care riscă să afecteze profund sectoarele deja vulnerabile din România,......
Hidroelectrica, cea mai reclamată companie din energie, anul trecut
Hidroelectrica, cea mai reclamată companie din energie, anul trecut
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și furnizor pentru mai mult de jumătate de ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 750 de milioane lei de la bănci – date BNR 21.11.2024
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 750 de milioane lei de la bănci – date BNR 21.11.2024
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 752 milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de ...
Rusia: Noua bază americană din Polonia creşte nivelul pericolului nuclear
Rusia: Noua bază americană din Polonia creşte nivelul pericolului nuclear
Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a transmis joi că noua bază de apărare antirachetă a SUA din nordul Poloniei ...