Investiţiile în obligaţiuni s-au ridicat la 18,9 miliarde iar cele în acţiuni la 17,9 miliarde de dolari.
Potrivit raportului IIF, toate cele patru pieţe emergente au înregistrat în luna martie o creştere a intrărilor de capital, pe primul loc fiind Asia, care a beneficiat de intrări de capital în valoare de 20,6 miliarde de dolari.
Datele din raportul IIF arată că intrările de capital în pieţele emergente din luna martie 2016 au atins cel mai ridicat nivel de după luna iunie 2014, fiind semnificativ mai mari decât cele de 5,4 miliarde de dolari înregistrate în luna februarie 2016 şi peste media de 22 miliarde de dolari înregistrată în 2010-2014.
Cu toate acestea, IIF avertizează că această creştere a intrărilor de capital pe pieţele emergente ar putea să se oprească brusc în săptămânile următoare, pe fondul estimărilor că Rezerva Federală americană va majora de câteva ori dobânda de referinţă în 2016.
‘În absenţa unei îmbunătăţiri semnificative a perspectivelor economice ale pieţelor emergente, se pare că creşterea intrărilor de capital din luna martie s-a datorat mai degrabă modificării percepţiei investitorilor faţă de riscurile globale şi dobânzilor reduse de pe pieţele mature, sprijinite de semnalele venite de la Fed’, se arată în raportul Institutului Internaţional pentru Finanţe.
Anterior, IIF, una din cele mai reputate surse de informaţii privind intrările şi ieşirile de capital de pe pieţele emergente, a apreciat că investitorii şi companiile din întreaga lume au scos 735 de miliarde de dolari de pe pieţele emergente în anul 2015, urmând ca în 2016 ieşirile de capital de pe pieţele emergente să se situeze la 448 miliarde de dolari.