Investiţie de 22 de mil. euro într-o nouă linie de producţie, inaugurată de Coca-Cola la Ploieşti

Compania Coca-Cola a inaugurat, miercuri, la Ploieşti, o nouă linie de îmbuteliere pentru Cappy Pulpy, după o investiţie de 22 de milioane de euro, băutura urmând să fie distribuită către circa 100 de milioane de consumatori de pe mai multe pieţe din centrul şi estul Europei.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 14:07
Investiţie de 22 de mil. euro într-o nouă linie de producţie, inaugurată de Coca-Cola la Ploieşti

Noua linia aseptică de îmbuteliere, cea mai mare unitate de profil deţinută de Coca-Cola în sud-estul Europei, a fost pusă în funcţiune în iulie 2013 şi produce Cappy Pulpy la PET de 0,33 litri şi 1,5 litri, având o capacitate de producţie de până la 36.000 de sticle pe oră.

Investiţia în această linie de producţie, inaugurată miercuri în prezenţa lui Muhtar Kent, preşedintele şi CEO The Coca Cola Company, a directorului executiv al Coca Cola HBC AG, Dimitris Lois, şi a premierului Victor Ponta, a fost de 22 de milioane de euro.

Ponta a afirmat că Guvernul nu a primit de la Coca-Cola o solicitare pentru acordarea unui ajutor de stat în vederea acestei investiţii, dar că dacă vor primi o astfel de cerere autorităţile române vor sprijini financiar compania.

Kent a afirmat că băutura produsă la Ploieşti este destinată pieţelor din mai multe ţări din Europa, urmând să ajungă la aproximativ o sută de milioane de consumatori.

Kent a spus că, din 1991 şi până în prezent, Coca-Cola a creat, în cele trei fabrici din România, aproximativ 2.000 de locuri de muncă, iar studiile arată că pentru fiecare loc de muncă creat de Coca-Cola în România s-au creat alte 11 locuri de muncă în industria adiacentă.

Băutura Cappy Pulpy, produsă în două arome, respectiv portocală şi grapefruit, este produsă pentru piaţa românească şi pentru ţări precum Ungaria, Croaţia, Cehia, Slovacia, Bosnia şi Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea cotaţiilor la cereale şi zahăr fiind compensată de creşterea......
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata ...
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...