Investiţie de 240.000 euro în primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectura şi Urbanism ”Ion Mincu”

10 02. 2021
hitech_learning_centre_4_36534300

Hi-Tech Learning Centre este dotat cu tehnologii digitale din domeniul proiectării, combinate astfel încât să răspundă optim cerințelor specifice universității: educație, cercetare, proiectare.

Hi-Tech Learning Centre constă într-un spațiu modular renovat și dotat cu o soluție completă de VR si AR, un sistem de videoconferință, posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare și software performant, imprimante 3D destinate fabricației de prototipuri și machete, o soluție pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D și fotogrammetrie.

Soluția dezvoltată la Hi-tech Learning Center se bazează pe un mix de tehnologii, astfel încât să răspundă nevoilor specifice: 

  • Un spațiu modular renovat și dotat cu o soluție completă de VR, prin care studenții își pot construi și comunica propunerile 
  • Primul studio de producție virtuală care oferă universității un nou mediu virtual prin care studenții nu mai sunt limitați la proiectarea spațiului fizic
  • Un sistem de videoconferință care permite profesorilor si studenților să comunice în timp real cu alte cadre universitare din exteriorul universității
  • Imprimante 3D destinate fabricației de prototipuri și machete, unde studenţii îşi pot testa practic proiectele
  • Posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare și software performant
  • O soluție pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D și fotogrammetrie

Datorită noului laborator, peste 3.500 de viitori arhitecți vor avea la dispoziție anual tool-uri moderne în proiectare și tehnologii care pot schimba domeniul arhitecturii și mediul în care trăim.

„Suntem cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est. Investim și dezvoltăm clădiri pentru comunitățile de business și în domeniul în care activăm lucrăm extrem de mult cu arhitecții. Le înțelegem importanța și le apreciem puterea de a tranforma spațiile, tocmai de aceea am decis să investim în viitorul arhitecturii din România. Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar datorită ei aducem birourile viitorului în prezent. Încet, dar sigur realitatea se mută și în spațiul virtual, iar soluția tehnică implementată la Universitatea Ion Mincu reprezintă mijlocul prin care viitorii arhitecți ne vor contura orașele”, a spus Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group.          

Parteneriatul cu Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” face parte din programul de responsabilitate sociala a companiei de a susține mediului academic din România și de a dezvolta noile generații de arhitecți.

Până în prezent, Fundația Globalworth și Globalworth au alocat peste 740.000 de euro pentru burse de studii și documentare pentru cadre didactice, competiții internaționale și proiecte speciale