Investiţie de peste 16 milioane de euro în noul centru logistic Farmexim

Economica.net
27 01. 2014
farmexim_2_38881200

Noul depozit central este echipat cu dotări tehnologice de ultimă generaţie, la standarde GDP, are o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi şi o capacitate de stocare de peste 6.000 de paleţi, permiţând gestionarea unui număr de peste 11.000 de articole diferite.

Conceptul şi sistemul implementat de colectare cu conveior antrenat va conduce la o creştere a eficienţei operaţiunilor din depozit. Sistemul de Warehouse Management permite gestionarea profesionistă a tuturor operaţiunilor logistice la nivel naţional, oferind o mare acurateţe în ceea ce priveşte trasabilitatea pe întregul lanţ de distribuţie, precizează documentul menţionat.

‘Am reuşit să construim un centru logistic la cele mai înalte standarde, un etalon pentru industria farmaceutică din România. Suntem convinşi că noile facilităţi implementate vor contribui la creşterea nivelului de servicii pe care le oferim partenerilor noştri. În anul 2014, dorim să continuăm ritmul de dezvoltare înregistrat până acum şi să obţinem o creştere de minimum 10% a cifrei de afaceri în retail’, a declarat directorul general al Farmexim, Ovidiu Buluc.

Grupul Farmexim, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din România, a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri brută de aproximativ 1,5 miliarde de lei (aproximativ 340 milioane euro), în creştere cu peste 17% faţă de 2012. Totodată, compania a înregistrat în anul 2013 un profit cu peste 50% mai mare faţă de cel din anul 2012.

Pentru Farmexim, anul 2014 va fi unul de continuare a proiectelor de dezvoltare logistică, următoarea ţintă planificată fiind depozitul din Timişoara, unde îşi propune creşterea spaţiului logistic.

Grupul Farmexim, înfiinţat în 1990, cuprinde firmele Farmexim – importator şi distribuitor de produse farmaceutice, Help Net – lanţ naţional de farmacii cu peste 150 de puncte de vânzare şi Green Net – importator şi distribuitor de produse cosmetice. Compania are parteneriate cu peste 250 de producători de medicamente, interni şi externi, şi oferă un portofoliu de peste 5.500 de produse unui număr de 3.500 de farmacii şi peste 400 de spitale.