„Centrul comercial este în continuare disponibil la vânzare. O nouă rundă de oferte vor putea fi depuse începând cu această lună. Va fi publicat aşadar un nou anunţ pentru depunerea ofertelor de preluare. În ultima perioadă, Armonia Mall a prezentat interes pentru mai multe persoane juridice, atât din România, cât şi din afara ţării, aceştia vizitând centrul în repetate rânduri”, a adăugat Anghelof.
Centrul comercial a fost scos la vânzare în 2012, iniţial prin licitaţie, însă din cauză că nu a existat niciun cumpărător interesat, lichidatorul judiciar a trecut la vânzarea prin negociere directă. În final, preţul de vânzare a centrului a scăzut la 10 milioane de euro, fără TVA, faţă de 25 milioane de euro în primă fază. Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.
„Oferta câştigătoare trebuie să îndeplinească anumite criterii de preţ şi de modalitate de încasare, stabilite de către creditori. Credem că centrul comercial prezintă un interes deosebit pentru investitori şi că oferta ce va respecta aceste criterii nu va întârzia să apară. Suntem mandataţi să continuăm negocierile directe pentru vânzarea centrului comercial, urmând ca orice ofertă depusă să fie discutată şi votată în adunarea creditorilor”, a explicat Anghelof.
În cazul în care centrul comercial nu va fi vândut, acesta poate fi preluat de banca creditoare în contul datoriei, aşa cum s-a întâmplat cu mai multe proiecte, mai ales rezidenţiale.
„Până în prezent, această modalitate de valorificare nu a fost prospectată, însă ea poate fi luată în calcul în cazul în care centrul comercial nu este vândut, doar cu aprobarea adunării creditorilor”, a adăugat Anghelof.
Mall-ul a fost dezvoltat pe un teren de 20 de hectare la marginea oraşului Brăila, în urma unei investiţii de 45 milioane de euro. Centrul comercial a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.
Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare la marginea oraşului Brăila.
Proiectul Armonia din Brăila a fost dezvoltat de grupul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fondurile de investiţii GED din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intenţia să dezvolte şi numeroase alte proiecte, în oraşe precum Baia Mare, Satu Mare, Constanţa, Iaşi sau Giurgiu. Toate aceste proiecte au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea în insolvenţă sau faliment.