Ioana Mihăilă: „Recomandăm măştile medicale, dar sunt permise şi cele textile”. În ce caz sunt permise vizierele

Autorităţile s-au răzgândit şi vor permite şi folosirea măştilor textile la şcoală. Nu va fi permisă însă folosirea măştilor neconforme, precum cele transparente de plastic, a explicat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
Ion Dobreanu - mie, 01 sept. 2021, 11:16
Ioana Mihăilă:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică. După depăşirea pragului de 6 la mie, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special, a mai explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, informeaza ROMANIATV.NET.

„Până la 6 la mie vor fi testate absolut toate cazurile simptomatice – elevi și profesori – și toți contacții persoanelor confirmate.

Se păstrează restricțiile cu privire la accesul persoanelor neautorizate în școli. Practic, părinții nu vor avea acces”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce priveşte partea sanitară, ministrul Sănătăţii a explicat că vor permite şi folosirea măştilor textile la şcoală.

„Se menţin distanţarea fizica, de aerisirea spaţiilor închise din şcoală, mai ales salile de luat masa si salile de sport.

Am ajuns la un consens in ceea ce priveste purtarea mastii. Recomandăm purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi acceptate. Să fie adaptate feței și să fie să acopere corect nasul și bărbia.

Se interzic alte tipuri de dispozitive care se folosesc uneori pe tip de mască in Romania”, a precizat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cimpeanu, a completat că este vorba despre viziere.

„Exceptie fac vizierere, acestea pot fi folosite doar de către profesorii din învăţământul special, acolo unde este necesară vizualizarea feţei”, a explicat ministrul.

„Continuăm să testăm în școli și ne pregătim să vaccinăm în școli.

Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, există două situații – copiii care au fost vaccinați pot continua să învețe față în față, dacă apare un caz. Ceilalți rămân în online – scenariu valabil sub rata de infectare de 6 la mie”, a mai explicat Ioana Mihăilă.

Purtarea măştilor nu mai este obligatorie în spaţiile deschise, în curtea şcolii, cu excepţia festivităţilor şcolare. Atunci masca este obligatorie, iar timpul activităţii este limitat la o oră şi jumătate, a mai explicat Ioana Mihăilă.

Te-ar mai putea interesa și
Călin Georgescu propune impozitare zero, timp de 10 ani, pentru IT-işti, tineri care se mută în sate depopulate. Scutiri de taxe pentru diaspora care se întoarce în ţară
Călin Georgescu propune impozitare zero, timp de 10 ani, pentru IT-işti, tineri care se mută în sate depopulate. Scutiri ...
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră. Georgescu propune în cartea sa "Cumpăna României"......
Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal
Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal
Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă, a demisionat, luni, din funcţia de preşedinte al Partidului ...
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
Gigantul chinez al vehiculelor electrice BYD a anunțat că va lansa o nouă generație de baterii „blade” în 2025.
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul ...