Iohannis: O autostradă care să lege Moldova de restul ţării, un proiect prioritar

Economica.net
24 01. 2016
iohannis_78949327569_57366600

‘Ştiu totodată că sunt multe alte lucruri de reglat şi perfecţionat, că avem fragilităţi şi lipsuri. Sunt convins că le putem corecta şi gestiona împreună, prin muncă, seriozitate şi prin dorinţa de a lăsa o ţară mai bună generaţiilor viitoare. Spre exemplu, Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de Europa ar aduce numeroase beneficii, iar în perioada următoare acest proiect ar trebui să devină prioritar’, a spus Iohannis.

De asemenea, el a subliniat că naţiunea română ştie şi să ducă la bun sfârşit mari proiecte şi a demonstrat că a avut şi mai are oameni potriviţi în momentele decisive, scrie Agerpres.

‘Afirm cu toată convingerea că suntem o naţiune care poate sta cu capul sus în Europa anului 2016. Unii vă vor spune poate că nu sunt motive de bucurie astăzi. Este totuşi o sărbătoare a statalităţii româneşti. Suntem membri cu drepturi depline ai comunităţii europene, facem parte din cea mai mare şi mai puternică alianţă militară care a existat vreodată, iar multe zone din societate dau semne de însănătoşire. Suntem o naţiune care a demonstrat că a avut şi are oameni potriviţi în momentele decisive, că ştie să ducă la bun sfârşit mari proiecte’, a mai afirmat şeful Statului.

Cioloş spune că trebuie corectată grabnic nerealizarea unor drumuri rapide de legătură a provinciilor istorice

Premierul României Dacian Cioloş, a vorbit la Iaşi despre câteva dintre principalele obiective ale Guvernului pe care îl conduce, subliniind că sunt necesare investiţii în infastructură, reforma administrativă şi lupta împotriva corupţiei.

Premierul s-a declarat nemulţumit de faptul că investiţiile în infrastructură au fost insuficiente, motiv pentru care s-a ajuns în situaţia ca la aproape 100 de ani de la Marea Unire din 1918 provinciile istorice din ţara noastră să nu fie unite prin drumuri rapide.

‘Credem cu toţii că o ţară modernă trebuie să se bazeze pe o infrastructură modernă. Faptul că în apropierea Marii Uniri de la 1918 încă nu vom reuşi să unim cu drumuri rapide provinciile istorice româneşti este o nerealizare care se cere grabnic corectată prin efortul comun al guvernului României, oricare ar fi el’, a subliniat Cioloş.

De asemenea, el a afirmat că în perspectiva centenarului 2018, Guvernul trebuie să vină cu o propunere de proiecte de infrastructură care să fie prioritare în această perspectivă.

‘Programul Guvernului pe care îl conduc are ca element important reforma administraţiei publice. Ne dorim cu toţii transparenţă şi eficienţă în combaterea corupţiei. Avem ca obiectiv deschiderea în faţa societăţii civile şi continuarea demersurilor de susţinere a campaniilor anticorupţie, aşa încât să avem cu toţii convingerea că etapa incertitudinilor a trecut’, a adăugat Cioloş.

Totodată, premierul a mai vorbit despre ‘educaţia în spirit naţional şi european, combaterea sărăciei şi promovarea unei democraţii deschise’ ca fiind obiective prioritare pentru cei care se află la conducerea ţării.