Ion Ştefan: Ministerul Lucrărilor Publice a efectuat primul „calup de plăţi” pe PNDL 1 şi PNDL 2 către UAT-uri

Ministerul Lucrărilor Publice a efectuat vineri primul "calup de plăţi" aferente PNDL 1 şi PNDL 2 către unităţile administrativ-teritoriale, fiind plătiţi 558 de milioane de lei pentru 830 de cereri dintr-un total de 1.005.
Economica.net - vin, 13 dec. 2019, 17:49
Ion Ştefan: Ministerul Lucrărilor Publice a efectuat primul

„Astăzi, Ministerul Lucrărilor Publice a efectuat primul calup de plăţi. (…) Au fost analizate 1.005 cereri de plată, au fost plătiţi 558 de milioane de lei, iar reţinuţi la plată 94 de milioane de lei (…) pentru PNDL 1 şi PNDL 2. Lucrăm în continuare, (…) au fost plătite 714 cereri de plată la Anexa 4, 27 au fost refuzate, 9 au fost retrase, 48 – retur. Deci, din totalul de 1.005 cereri, au fost plătite 830 de cereri. Din totalul de 558 de milioane de lei au fost reţinuţi la plată 95,7. Plăţile vor continua şi săptămâna viitoare. Primul calup de plăţi a cuprins cererile depuse în cadrul ministerului după data de 23.09.2019 – 11.10.2019”, a declarat ministrul Ion Ştefan, în cadrul celei de a doua şedinţe de Guvern de vineri, întrebat de premierul Ludovic Orban dacă are o analiză preliminară în privinţa cererilor venite din partea UAT-urilor pentru plăţile pe PNDL.

Ministrul a arătat că, în urma controalelor efectuate, „situaţia din teren nu corespundea cu situaţia de lucrări şi cu facturile emise”.

Ion Ştefan a precizat că joi şi vineri la nivelul MLPDA au fost transmise din partea prefecturilor toate solicitările UAT-urilor privind cereri de plată.

„UAT-urile din România au solicitat Ministerului Lucrărilor Publice o sumă importantă. Ministerul nostru lucrează la o evaluare, aşa cum am stabilit în şedinţa de Guvern. (…) Sunt, într-adevăr, primite la minister şi câteva cheltuieli de altă natură decât… „, a spus ministrul.

Premierul i-a cerut lui Ion Ştefan ca până luni-marţi, când va fi adoptată Hotărârea de Guvern privind fondurile alocate pentru plăţile aferente PNDL, să facă o verificare cât se poate de serioasă a solicitărilor formulate de UAT-uri, astfel încât alocările de la Guvern să fie doar pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare absolut necesare.

Te-ar mai putea interesa și
Mecanismul de alertă din UE – Comisia Europeană anunţă bilanţuri aprofundate pentru România şi alte opt ţări în cazul cărora s-au constatat dezechilibre
Mecanismul de alertă din UE – Comisia Europeană anunţă bilanţuri aprofundate pentru România şi alte opt ţări ...
În 2025, vor fi elaborate bilanţuri aprofundate pentru cele nouă state membre în cazul cărora s-au constatat dezechilibre sau dezechilibre excesive în 2024: România, Cipru, Germania, Grecia,......
Alfabetizarea în domeniul inteligenţei artificiale, o necesitate crucială – studiu EY
Alfabetizarea în domeniul inteligenţei artificiale, o necesitate crucială – studiu EY
Premisa că studenţii şi angajaţii din Generaţia Z sunt "nativi AI" este o miză riscantă pentru mediul de afaceri şi ...
România a avut cel mai semnificativ declin din UE al lucrărilor de construcţii, în octombrie – date Eurostat
România a avut cel mai semnificativ declin din UE al lucrărilor de construcţii, în octombrie – date Eurostat
Lucrările de construcţii au scăzut cu 0,8% în Uniunea Europeană şi au crescut cu 0,2% în zona euro în octombrie, ...
Conducerea Șantierului Naval Damen Mangalia anunță disponibilizări semnificative
Conducerea Șantierului Naval Damen Mangalia anunță disponibilizări semnificative
Aproape 300 de angajaţi ai Șantierului Naval Damen Mangalia vor fi disponibilizaţi, a anunţat astăzi, 18 decembrie 2024, ...