Ionuţ Leahu inaugurează miercuri o clinică în Capitală, în care a investit 800.000 de euro

Antreprenorul Ionuţ Leahu inaugurează miercuri, 24 august, un centru stomatologic în Capitală, în urma unei investiţii de 800.000 de euro. Acesta este cel de-al nouăsprezecelea centru din rețeaua dr. Leahu.
Cristina Şomănescu - mie, 24 aug. 2022, 11:37
Ionuţ Leahu inaugurează miercuri o clinică în Capitală, în care a investit 800.000 de euro

Clinica nou-înfiinţată găzduiește douăsprezece cabinete, bloc operator, radiologie și zonă dedicată serviciilor pentru copii, care integrează tehnologia de tip gamification, conform conceptului “Academia Spațială” dr. Leahu.

Ne pregătim pentru un aflux de pacienți cu cazuri simple și investim în cât mai multe cabinete care să le trateze; continuăm să facem și lobby pentru decontarea serviciilor de către stat sau angajator, prin abonamentele stomatologice. Mutăm deci accentul de pe tratare pe prevenție în modelul de business, fiindcă peste jumătate dintre copiii și tinerii sub 17 ani nu accesează tratamentul recomandat de stomatolog și se văd consecințele în viața de adult, când în cele mai multe cazuri se impun implanturile dentare. Chiar dacă am construit reteaua cu cea mai mare experiență în tratarea cazurilor complexe, credem că leadership-ul de industrie se manifestă și în sensul investițiilor în tratamentele cazurilor necostisitoare, dar care asigură sănătatea dentară pe termen lung”, a spus medicul Ionuț Leahu, CEO și fondator al clinicilor dentare dr. Leahu.

Majoritatea pacienților clinicilor dr. Leahu, care au peste 50 de ani, solicită cel mai des tratamente cu implanturi dentare (15% dintre ei) și cu proteze (14% dintre ei), reiese din cea mai amplă analiză a companiei, care a interpretat datele a aproximativ 50.000 de pacienți care au accesat, în ultimele 18 luni, circa 500.000 de servicii în clinicile dr. Leahu din toată țara.

Pacienţii clinicilor dr. Leahu, care au sub 30 de ani, vin la stomatolog cu afecțiuni care necesită deja tratamente de canal (18% dintre ei), din cauză că nu au fost tratați la vârste mai mici.

Dacă nu te duci la stomatolog începând cu primul dinte, ajungi să ai la 35 de ani problemele care apar, în mod obișnuit, după 65 de ani. Asta arată și analiza noastră, tineri adulți cărora suntem nevoiți să le facem extracții la 20 de ani, fiindcă până atunci cel puțin jumătate dintre ei au stat cu carii. E vital să avem un program național pentru sănătatea copiilor”, a atras atenţia Ionuţ Leahu.

Cel mai recent studiu Kantar, comandat de clinicile dentare dr. Leahu, a confirmat pentru al patrulea an consecutiv că o treime dintre părinți nu-și duc nici acum copiii la dentist, majoritatea din cauza lipsei banilor.

Datele pacienților care s-au tratat în clinicile companiei arată că incidența cariilor dentare la copiii sub 10 ani este încă ridicată, jumătate dintre ei suferind de această afecțiune.

Reţeaua clinicilor dentare dr. Leahu este prezentă în 13 oraşe din ţara noastră: București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Ploiești, Cluj-Napoca,  Craiova și Brașov. Reţeaua are 169 de cabinete dentare, un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, o echipă formată din peste 650 de angajați, dintre care 200 medici și cinci specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua dispune și de propriul centru de instruire – Centrul de perfecționare dr. Leahu.
Ionuţ Leahu deţine astfel cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie.

Rețeaua clinicilor dentare dr. Leahu este prima entitate din industria healthcare cu obligațiuni corporative tranzacționate pe sistemul multilateral al Bursei de Valori București.

Te-ar mai putea interesa și
Deca: Școlile se vor închide acolo unde situația o impune
Deca: Școlile se vor închide acolo unde situația o impune
Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune, a afirmat duminică ministrul Educaţiei Ligia Deca în contextul avertizărilor meteorologice. ...
Alegerile prezidenţiale din România pot creşte volatilitatea leului pe termen scurt;impactul pe termen lung va fi minim (analiză)
Alegerile prezidenţiale din România pot creşte volatilitatea leului pe termen scurt;impactul pe termen lung va fi minim ...
Alegerile prezidenţiale din România pot creşte volatilitatea leului pe termen scurt, însă impactul pe termen lung va ...
Aproximativ 1,87 miliarde de ambalaje SGR s-au reîntors din piaţă, până la 1 septembrie
Aproximativ 1,87 miliarde de ambalaje SGR s-au reîntors din piaţă, până la 1 septembrie
Numărul ambalajelor cu sigla SGR returnate de pe piaţă, la data de 1 septembrie 2024, a fost de aproximativ 1,87 de miliarde, ...
Produsele tradiţionale, vinurile şi pensiunile agroturistice din zona Buzăului, promovate la Terra Madre 2024 de la Torino
Produsele tradiţionale, vinurile şi pensiunile agroturistice din zona Buzăului, promovate la Terra Madre 2024 de la Torino
Comunitatea Slow Food Buzău Land, care reuneşte în prezent peste 32 de membri, respectiv fermieri, producători de alimente, ...