Ionuț Negoiță a demarat un amplu proces de autorizare a mai multor parcele din terenul Chimopar, adjudecat în urma unei licitații din octombrie 2021. Edificia Star Construct, deținută de familia Negoiță, a plătit ultima rată pentru acest teren în vara anului trecut. În total, 28 de milioane de euro, potrivit datelor din Buletinul Procedurilor de Insolvență, consultat de Economica.net. Pe acest teren se pot construi circa 7.000 de apartamente, iar la finalizare aici ar putea fi 21.000 de locuitori.
În toamna anului trecut, Negoiță obținea două noi certificate de urbanism pentru două parcele din terenul Chimopar, marcate pe harta de mai jos cu roșu și despre care a scris Profit.ro.
Acum, omul de afaceri a demarat un amplu proces de autorizare. Este vorba de patru noi parcele identificate de Economica.net pe baza numerelor cadastrale și marcate cu albastru.
Pentru două parcele, s-au obținut certificate de urbanism în vederea construcției de blocuri cu trei subsoluri și 11 etaje, iar pentru alte două pentru blocuri înalte de 10 etaje.
Facem precizarea că Primăria Sectorului 3 nu publică numele persoanelor, fizice sau juridice care obțin certificate de urbanism, iar identificarea lor se poate face doar pe baza numărului cadastral. În cazul autorizațiilor de construire, Primăria Sectorului 3 nu precizează cui a emis autorizația de construire, și nici adresa sau numărul cadastral unde urmează să fie demarate lucrările de construcție, fiind mai greu de identificat.
Acesta este va fi cel mai mare ansamblu rezidențial din București, unde se pot construi cel puțin 7.000 de apartamente.
Recent, HILS Development, prin care Ionuț Negoiță dezvoltă ansambluri rezidențiale, a anunțat că a vândut integral apartamentele din proiectele HILS Pallady și HILS Splai, cu peste 2.000 de unități.
Trei proiecte în diverse etape de construcție: HILS Republica, HILS Sunrise și HILS Titanium.
În luna iunie a acestui an, HILS va finaliza prima etapă a proiectului HILS Republica, compusă din două blocuri cu 369 de apartamente și își propune să lanseze faza a doua din acest proiect.
În plus, HILS și-a asigurat și un teren pentru viitoare blocuri în sectorul 6, acolo unde anul trecut a cumpărat terenul fostei platforme Roca din zona Preciziei. Prețul plătit este de 24 de milioane de euro.