România va exercita ca vicepreşedinte prima parte a mandatului de un an ce revine grupului est-european, partea a doua urmând să fie exercitată de Federaţia Rusă, cu care România împarte mandatul.
Din Comisia Provizorie fac parte de asemenea: Austria şi Israel (care vor împărţi mandatul ce revine grupului vest-european şi al altor state), Thailanda (ca reprezentant al grupului asiatic), Argentina (ca reprezentant al grupului latino-american şi caraibian), Kenya (care va reprezenta grupul african).
Academia Internaţională Anticorupţie funcţionează ca organizaţie internaţională în baza unui acord de înfiinţare începând cu data de 8 martie 2011. IACA are sediul la Viena şi este un organism cu personalitate juridică internaţională.
Până în prezent, Acordul de înfiinţare al IACA a fost semnat de 51 de state şi 2 organizaţii internaţionale, iar 4 state au aderat la acest acord.
Academia Internaţionale Anticorupţie este o iniţiativă comună a UNODC (Oficiul ONU împotriva Drogurilor şi Criminalităţii), Austria şi OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) şi funcţionează ca un centru de excelenţă în domeniul educaţiei, pregătirii profesionale, cercetării şi cooperării în domeniul anticorupţiei IACA urmăreşte să contribuie la implementarea eficientă a UNCAC (Convenţia ONU împotriva Corupţiei). INTERPOL a sprijinit crearea acestei Academii şi oferă expertiza pe care o are în ce priveşte aplicarea legislaţiei.