Isabelle Kocher ar putea fi noul director general al GDF Suez

Isabelle Kocher, directorul financiar al GDF Suez, a fost promovată în funcţia de adjunct al directorului general, pentru a-i succeda lui Gerard Mestrallet la conducerea deţinătorului celei mai mari reţele de transport a gazelor naturale din Europa, încheind astfel lupta internă pentru comanda grupului francez, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 06:27
Isabelle Kocher ar putea fi noul director general al GDF Suez

Numirea caută să pregătească ‘cu seninătate’ succesiunea lui Mestrallet, se arată într-o declaraţie publicată marţi de GDF Suez, după reuniunea Consiliului de conducere. Mandatul lui Mestrallet de preşedinte şi director general urmează să expire în 2016.

Kocher, în vârstă de 47 de ani, a fost numită şi director operaţional, înlocuindu-l pe Jean-Francois Cirelli şi supervizând cele cinci afaceri şi cele trei divizii ale grupului, a anunţat GDF Suez.

Mestrallet, în vârstă de 65 de ani, a construit furnizorul francez de gaze şi energie nucleară prin achiziţii şi dezvoltarea globală a capacităţilor de producţie. Mamă a cinci copii, Kocher s-a alăturat Suez în 2002, înaintea de fuziunea cu Gaz de France, unde a fost şeful Strategiei. Este licenţiată în fizică şi inginerie, ocupând funcţia de director financiar al GDF Suez din 2011.

Guvernul francez este cel mai mare acţionar al GDF Suez, cu o participaţie de 33,6%, şi are patru directori în Consiliul de conducere, precum şi aşa numita ‘acţiune de aur’ care-o îi conferă drept de veto.

Anul trecut, GDF Suez a înregistrat pierderi nete de 9,74 miliarde de euro, faţă de un profit de 1,54 miliarde de euro în 2012. Profitul operaţional a scăzut în 2013 la 14,8 miliarde de euro, faţă de 17 miliarde de euro, în 2012.

GDF Suez, afectată de scăderea cererii de energie în Europa, încearcă să compenseze declinul, închizând unele centrale pentru a reduce costurile şi extinzându-se în Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu.

Compania este prezentă în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 de kilometri şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței dezbate angajamentele CNAB privind accesul taxiurilor la aeroport
Consiliul Concurenței dezbate angajamentele CNAB privind accesul taxiurilor la aeroport
Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Compania Națională „Aeroporturi București” S.A. (CNAB), pentru a înlătura îngrijorările concurențiale care au......
De ce să mai cultivi porumb, puternic afectat de seceta, dacă nu ai zootehnie, se întreabă unii dintre fermieri
De ce să mai cultivi porumb, puternic afectat de seceta, dacă nu ai zootehnie, se întreabă unii dintre fermieri
Agricultura românească trece prin transformări majore, din cauza secetei. Structura culturilor s-a schimbat foarte mult ...
Alertă în Europa – Risc energetic în condiţiile în care se prefigurează o iarnă mai friguroasă. UE consumă din resursele de gaze mai rapid ca de obicei
Alertă în Europa – Risc energetic în condiţiile în care se prefigurează o iarnă mai friguroasă. UE consumă ...
Europa ar urma să se confrunte cu cea mai friguroasă iarnă de la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, ceea ce va împinge ...
De ce conduce Bucureștiul România din punct de vedere economic
De ce conduce Bucureștiul România din punct de vedere economic
România are trei poli ai bunăstării economice, ceea ce influențează semnificativ percepțiile de echitate ale cetățenilor