‘Ieşiţi din capcana litigiilor în instanţă. Aţi văzut, foarte bine că există norme care spun că, domnule, în măsura în care o bancă are foarte multe litigii înseamnă că intră în zonă de risc, trebuie să îşi majoreze capitalul. O normă europeană, un pachet de norme europene, ghidurile europene ale EBA, care par şi ele conflictuale, dar acesta înseamnă că trebuie să găsiţi metodele de a negocia cu clienţii în interiorul băncii, în interiorul sistemului bancar. Aţi făcut-o, să zic, un cărăuş, un vehicul prin care să negociaţi, de ce nu îl folosiţi?’, a subliniat Isărescu.
Acest a afirmat că va fi foarte greu pentru că normele europene împing spre o apropiere de clienţi, iar băncile nu mai pot sta cu spatele la clienţi.
Potrivit guvernatorului băncii centrale, este nevoie de o clarificare în ceea ce priveşte cadrul legal al activităţii bancare din România. Cel mai important aspect este acela referitor la cine se ocupă de protecţia cumpărătorului de servicii financiar – bancare iar Banca Naţională nu poate face acest lucru pentru că se ocupă de supraveghere şi reglementare, a mai spus Isărescu.