‘Sunt sejururi turistice de week-end pentru jocurile de noroc din cazinouri. Pe săptămână, între 100 şi 150 de turişti din Israel cumpără un astfel de pachet. De Revelion sau de sărbători numărul este mai mare’, a afirmat Marian Schwartz.
Acesta a precizat că pachetele turistice cuprind seri de Cazino petrecute la hotelurile Marriott, Radisson sau Howard Johnson din Capitală.
La rândul său, directorul executiv al Liberty International Tourim Group, Miriam Eliad, a menţionat că operatorii sunt interesaţi să vândă toate destinaţiile turistice din România şi nu în mod special pachetele pentru Cazino-uri.
‘S-a format o clientelă de Cazino, însă noi dorim să vindem România, destinaţiile turistice, vrem să relansăm turismul pe România. Avem de câştigat mult mai mult ca ţară şi ca tur-operatori în turism dacă încurajăm turismul montan, rural, circuitele turistice, city-break-urile, decât turismul de Cazino’, a precizat Miriam Eliad.
Opt firme din România participă, în perioada 14-16 februarie 2012, la Târgul Internaţional Mediteraneean Tourism. Participanţii se aşteaptă ca numărul turiştilor israelieni în România în 2012 să crească din două motive – siguranţa ţării şi preţurile convenabile.
‘Numărul turiştilor va creşte, deoarece suntem o ţară sigură, ceea ce permite efectuarea excursiilor, iar preţurile practicate sunt convenabile. În ultimul timp se remarcă o creştere în special a turismului extrem sau pentru snow-mobil’, a precizat Marian Schwartz.
De asemenea, acesta a menţionat că pentru creşterea numărului de turişti israelieni în România, oficiul de turism din Israel vor organiza un curs pentru 40 de ghizi, care vor veni în România să înveţe paticularităţile ţării.
Târgul de la Tel Aviv se adresează atât specialiştilor, cât şi publicului larg, iar standul României se întinde pe o suprafaţă totală de 66,5 metri pătraţi.
România participă consecutiv la acest târg de 16 ani. La ediţia precedentă, pe o suprafaţă netă de expunere de 4.400 metri pătraţi, târgul a reunit 1.120 expozanţi din 38 ţări şi 22.000 vizitatori, dintre care 10.800 au fost profesionişti.
Potrivit Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, turiştii israelieni care vizitează România aparţin tuturor categoriilor de vârstă. Turiştii de vârsta a
treia, de peste 60 ani sunt interesaţi de vizitarea locurilor de naştere şi ofertele balneare, în timp ce turiştii de până în 35 ani sunt atraşi de turismul activ şi de aventură iar cei familişti, cu 2-3 copii, cu vârste între 35-50 ani sunt atraşi de conceptul all-inclusive şi de excursii scurte, strict în jurul hotelului şi oraşului unde sunt cazaţi. Turiştii israelieni au o situaţie economică medie şi cumpără circuite organizate de 6-8 zile.
De asemenea, turistul israelian este interesat de circuite culturale care includ castele, palate, cetăţi, dar doar dacă sunt legate şi apropiate fizic de motivul principal al deplasării sale în România.
Un alt segment de turişti israelieni este cel de City – Break, respectiv cei care sunt preluaţi de către diverse cazinouri din România, asigurându-le toate serviciile de cazare şi masă, inclusiv excursii în zonele apropiate Bucureştiului, Sinaia şi Braşov.