Israelul se concentrează pe eliminarea liderilor Hamas şi ia în considerare o incursiune terestră în Gaza

Israelul îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza, a cărei populaţie civilă nu are unde să fugă şi nici unde să se adăpostească de bombe.
AGERPRES - vin, 13 oct. 2023, 08:41
Israelul se concentrează pe eliminarea liderilor Hamas şi ia în considerare o incursiune terestră în Gaza

Israelul a desfăşurat 35 de batalioane în sud, gata să intre în Fâşia Gaza, dacă guvernul decide acest lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Roni Kaplan, în timp ce acum îşi concentrează ofensiva pe eliminarea liderilor Hamas.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi cea a Parlamentului European Roberta Metsola, precum şi secretarul american al apărării Lloyd Austin se vor deplasa vineri în Israel pentru a exprima solidaritatea şi sprijinul pentru ofensiva ţării împotriva grupării islamiste Hamas.

Human Rights Watch (HRW) a declarat joi că Israelul a folosit fosfor alb, o armă interzisă la nivel internaţional, în operaţiunile militare împotriva Gaza şi Libanului şi a avertizat asupra riscurilor grave pentru civili, potrivit unui comunicat.

Bilanţul morţilor provocat de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza depăşeşte 1.500 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, în timp ce numărul morţilor din partea israeliană, provocat de atacul Hamas, rămâne deocamdată în jur de 1.300.

UPDATE ORA 6.52 Israelul a informat ONU cu privire la relocarea a 1,1 milioane de locuitori spre sudul Fâşiei Gaza în 24 de ore

ONU a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de „relocare” a aproximativ 1,1 milioane de locuitori din nordul Fâşiei Gaza spre sud în termen 24 de ore, a declarat joi purtătorul de cuvânt al secretarului general al organizaţiei, cerând ca acest ordin să fie anulat, relatează Reuters şi AFP.

UPDATE ORA 5.52 ONU lansează un apel la donaţii de 294 de milioane de dolari pentru Gaza şi Cisiordania

ONU a lansat joi un apel de urgenţă la donaţii în valoare de 294 de milioane de dolari pentru a răspunde „nevoilor urgente” ale localnicilor vulnerabili din Cisiordania şi Fâşia Gaza, unde peste 400.000 de palestinieni şi-au părăsit casele în ultimele zile, relatează AFP.

Apelul este menit să ofere ajutor celor peste 1,2 milioane de rezidenţi din Gaza şi Cisiordania, a precizat Biroul ONU pentru Afaceri Umanitare (OCHA), subliniind că organizaţiile umanitare nu au mai multe resurse necesare pentru a „răspunde în mod adecvat nevoilor palestinienilor vulnerabili”.

UPDATE ORA 2.33 Preşedinţii Comisiei Europene şi Parlamentului European vizitează vineri Israelul

Preşedinţii Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi Parlamentului European Roberta Metsola se vor deplasa vineri în Israel pentru a exprima solidaritatea UE după ofensiva sângeroasă a Hamas, au anunţat serviciile lor joi seara, relatează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 la 7,2 miliarde de euro
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 ...
În 2023, veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat la 7,2 miliarde de euro, adică 4% din veniturile totale ale UE, dar această resursă proprie a UE s-a......
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan anunță că lansează în România noul brand global de mobilitate, Ayvens, care unește cele ...
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
102.142 de lei/MWh. Acesta a fost prețul din piața de echilibrare de energie electrică de la București, de azi, 16 septembrie, ...
Guvernul grec estimează că veniturile aduse de turism în 2024 ar putea ajunge la 22 de miliarde de euro
Guvernul grec estimează că veniturile aduse de turism în 2024 ar putea ajunge la 22 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să atingă anul acesta nivelul record de 22 de miliarde de euro (24,48 de miliarde ...