Israelul se promovează pentru prima oară în România. Dincolo de pelerini, vrea mai mulţi turişti pe plajele şi în cluburile din Tel Aviv

05 10. 2017
tel_aviv_43438600

„Două oraşe, o escapadă! Tel Aviv şi Ierusalim” este textul ca atrage atenţia atunci când imagini cu cele două oraşe sunt prezentate telespectatorilor români. Clipul de promovare este realizat de Ministerul Turismului din Israel şi este deja prezent pe mai multe canale din România. 

Clipul a rulat şi pe alte pieţe europene în urmă cu un an, iar autorităţile din Israel au considerat că e timpul să se promoveze şi la noi. Şi au şi de ce. 

Aceasta este prima campanie naţională a Israelului în România, care a intrat în vizorul nostru în ultimul an şi jumătate, ca şi o ţară cu un potenţial uriaş pentru a aduce turişti în Israel”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ami Allon, directorul pentru Europa Centrală din cadrul Ministerului Turismului din Israel. 

Allon spune că s-a observat o creştere constantă a turiştilor care au vizitat Israel, iar majoritatea românilor sunt pelerini, care vor să calce pe urmele naşterii creştinismului. 

„Am dorit să ne extindem prezenţa în România”, mai spune oficialul. Cifrele arată creşteri ale numărului de români care aleg această ţară pentru a-şi petrece vacanţa. În primele şase luni din acest an, peste 43.800 de turişti români au fost în Israel, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu 66% mai mulţi faţă de prima jumătate a anului 2015.  

Campania derulată în România se adresează unei alte audienţe: tinerilor, care sunt călători experimentaţi, şi care vor să exploreze două oraşe unice într-o singură vacanţă. Ierusalimul oferă străzi antice, situri religioase şi muzee, în timp ce la Tel Aviv se pot bucura de viaţa de noapte, experienţele culinare şi frumoasele plaje. 

„Ideea acestei campanii a fost de a oferi pachete de city break în Israel turoperatorilor români, pe un website dedicat”, mai spune Allon. 

Ce fac turiştii români în Israel 

Peste 85% dintre turiştii români care vizitează Israelul sunt pelerini. De regulă, românii cheltuie 129 de dolari pe zi, pentru o vacanţă de şapte nopţi şi aleg hotelurile de trei stele. Toţi vizitează şi Ierusalimul, iar mulţi dintre aceştia aleg şi un tur la Marea Moartă. Iar un aspect pozitiv este şi faptul că românii nu au nevoie de viză pentru a călători în Israel. 

Câţi turişti israelieni vin în România

Numărul turiştilor din Israel care au venit în România, atât pentru afaceri, cât şi pentru vacanţă, a crescut treptat din 2011, când au fost înregistraţi 74.850 de turişti. În 2013, numărul acestora a crescut cu 43% faţă de 2012. În iunie 2013, Wizz Air lansa zborurile între cele două capitale, urmate apoi de cele din marile oraşe din România spre Tel Aviv

Doar o singură agenţie aduce circa 30.000 de turişti israelieni nu doar la Bucureşti, ci şi pe litoral şi la Băilea Felix. Turoperatorul Meshek Wings din Israel a început să aducă turişti din Israel în urmă cu câţiva ani, iar numărul acestora tot creşte. 

În prima jumătate din acest an, România a fost vizitată de peste 117.000 de turişti israelieni, care cheltuie, în medie, circa 565 de euro pe sejurul la noi, arată datele INS.