Istoria României ca piesă de muzeu. 5 obiective care amintesc de vremurile de altă dată
Omagiu pentru mineri
Muzeul Mineritului din Petroşani este singurul edificiu de cultură din Romania cu profil de tehnică minieră în cărbune. Colecţia Muzeului are în componenţă aproximativ 1500 de piese cu caracter minier constând în: documente originale, fotocopii, schiţe, aparate, utilaje miniere, insigne, obiecte specifice vieţii din regiune.
Muzeul a fost inaugurat în anul 1962 ca un omagiu adus muncii minerilor, evocând istoria mineritului şi dezvoltării tehnicii miniere a exploatării cărbunelui din Valea Jiului. Clădirea care adăposteşte astăzi muzeul a fost construită în anul 1900 şi a fost inclusă în lista monumentelor istorice, potrivit blog-ului descopera.valeajiului.org.
“Războaiele” de la Cisnădie
„Muzeul industriei textile” este situat într-o casă din Cisnădie, unde piese principale sunt suveici, fire, daraci sau razboaie de ţesut. Cândva, covoarele produse aici se exportau, iar românii abia reuşeau totuşi să cumpere şi ei câteva modele. Astăzi se spune că Turcia şi alte ţări produc mult mai ieftin şi ne-au scos de pe piata.
Mai multe, pe Dailybusiness.ro