IT Genetics a înregistrat o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei, în creștere cu 20%, și un profit net de 2,4 milioane de lei în 2023

IT Genetics, grup românesc specializat în furnizarea de echipamente și soluții software pentru optimizarea și digitalizarea proceselor operaționale, cu prezență internațională în Ungaria, Bulgaria, Spania și Italia, a înregistrat o cifră de afaceri la nivel consolidat de 70,6 milioane de lei în 2023, în creștere cu 20% comparativ cu anul 2022. În ceea ce privește indicatorul EBITDA consolidat, acesta s-a ridicat la 3,4 milioane de lei, o majorare cu 209%, iar profitul net înregistrat la nivel consolidat a fost de 2,4 milioane de lei, o apreciere cu 300%, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - vin, 28 iun. 2024, 19:11
IT Genetics a înregistrat o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei, în creștere cu 20%, și un profit net de 2,4 milioane de lei în 2023

Activitatea IT Genetics se concentrează pe trei piloni esențiali: AutoID (AIDC – identificare automată și colectare de date), POS (point of sale – puncte de vânzare) și IA (industrial automation), furnizând soluții avansate care optimizează lanțurile de aprovizionare, îmbunătățesc experiența clienților în punctele de vânzare și transformă procesele de producție. Tehnologiile utilizate, precum scanere de coduri de bare, RFID și sisteme de control, permit urmărirea precisă a produselor, gestionarea eficientă a stocurilor și resurselor, precum și reducerea costurilor. Totodată, soluțiile de trasabilitate, gestiune de active și inventariere ale grupului contribuie semnificativ la eficientizarea operațiunilor comerciale, sprijinind companiile în procesul de digitalizare și automatizare pentru a le spori competitivitatea în domeniile în care acestea operează.

În ceea ce privește veniturile înregistrate la nivelul piețelor în care grupul activează, ponderea semnificativă a fost generată de compania din România, 91%, în timp ce entitatea din Ungaria a contribuit cu 4%, cea din Bulgaria cu 3%, iar cea din Spania cu 2%. Entitatea din Italia nu a fost inclusă în rezultatele consolidate deoarece grupul a intrat pe această piață la finalul anului 2023.

Anul trecut, în România, IT Genetics a deservit peste 11.500 de clienți, din domenii precum producție, retail, IT, servicii, utilități și energie, automotive, precum și instituții publice. Din totalul veniturilor înregistrate în România, vânzările de hardware au reprezentat 56%, soluțiile – 33%, iar serviciile – 11%. Pe parcursul anului 2023, solicitările pentru soluții de eficientizare prin digitalizare și automatizare au continuat să se mențină la un nivel ridicat.

„Rezultatele obținute în 2023 confirmă strategia noastră de a investi în inovație și de a răspunde prompt și eficient cerințelor clienților noștri. De asemenea, anul 2023 a marcat o etapă importantă pentru IT Genetics, în care am reușit să ne consolidăm poziția pe piață și să ne extindem în mod sustenabil. Pentru acest an, ne propunem să continuăm creșterea, să consolidăm prezența noastră internațională și să ne diversificăm portofoliul de produse și servicii pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților noștri. Obiectivul nostru pe termen lung este să devenim un lider în domeniul transformării digitale la nivel european”, a declarat Adriana Arhire, CEO IT Genetics.

În ceea ce privește entitățile internaționale, IT Genetics Ungaria, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGstore.hu, a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,7 milioane de lei și o creștere semnificativă a activității, pe fondul livrării de soluții și echipamente IT personalizate în funcție de specificul clienților din această țară. În 2023, IT Genetics Ungaria a observat o creștere semnificativă în cererea pentru soluții de automatizare a depozitelor și gestionare a stocurilor, pe fondul dezvoltării rapide a comerțului electronic și logisticii. În plus, retailerii prezenți în această țară investesc în tehnologii moderne pentru a îmbunătăți experiența clienților și a rămâne competitivi. Acest lucru a condus la o cerere crescută pentru soluții POS avansate, sisteme de plată self-service și soluții de fidelizare a clienților. Totodată, Ungaria este o piață în care guvernul sprijină procesul de digitalizare al companiilor prin implementarea unor diverse programe și stimulente pentru multiple sectoare ale economiei.

Având în vedere contextul pieței din Ungaria pentru soluții AIDC și POS, IT Genetics vizează ca în 2024 să valorifice oportunitățile semnificative de creștere prin oferirea de soluții de calitate, adaptate nevoilor specifice ale clienților locali, precum și prin adaptarea strategiei de vânzare la preferințele de achiziție ale consumatorilor.

IT Genetics Bulgaria, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGStore.bg, a înregistrat venituri de 2,6 milioane de lei în 2023. În Bulgaria, IT Genetics observă o creștere a cererii pentru soluții de etichetare și trasabilitate, în special în industria alimentară, caracterizată de reglementări stricte, gestionarea stocurilor și optimizarea lanțului de aprovizionare. În plus, investițiile guvernamentale în infrastructura digitală și în programele de susținere a afacerilor stimulează companiile să adopte tehnologii moderne pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea.

Prin urmare, în 2024, IT Genetics Bulgaria vizează continuarea extinderii activității, valorificând potențialul ridicat de dezvoltare într-o piață în care cumpărătorii locali, în special din sectoarele de retail, logistică și producție, sunt tot mai interesați de tehnologii moderne la standarde înalte, dar accesibile ca preț.

IT Genetics Spania, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGStore.es, a generat venituri de 1,7 milioane de lei în 2023. Piața din Spania este influențată de creșterea rapidă a comerțului electronic, determinând o cerere crescută pentru soluții de gestionare a stocurilor și trasabilitate. Retailerii spanioli investesc masiv în tehnologii digitale pentru a optimiza operațiunile și a îmbunătăți experiența clienților, în timp ce sectorul HoReCa caută soluții avansate pentru a gestiona rezervările și a oferi servicii personalizate. De asemenea, reglementările stricte privind siguranța alimentară cresc cererea pentru soluții AIDC, care să asigure conformitatea.

În 2024, IT Genetics Spania are în plan consolidarea prezenței în această țară ținând cont de cererea tot mai mare pentru soluții de colectare a datelor și de POS în sectorul de retail și HoReCa. De asemenea, tot mai multe companii sunt interesate de soluții care să le permită să îmbunătățească experiența clienților, să crească eficiența operațională și să obțină informații valoroase despre vânzări și preferințele clienților. Având în vedere oportunitățile din această piață, IT Genetics Spania vizează atingerea unei cifre de afaceri de 2 milioane de euro în următorii doi ani.

Despre IT Genetics

Fondată în 2007, IT Genetics furnizează soluții IT profesionale pentru companii din România, Ungaria, Bulgaria, Spania și Italia. Misiunea companiei este de a digitaliza afacerile, oferind tehnologie accesibilă și soluții integrate de hardware și software, consultanță și suport tehnic pentru optimizarea proceselor.

În cei peste 17 ani de experiență, IT Genetics a realizat proiecte de digitalizare în industrii diverse, precum retail, HoReCa, transport, logistică, producție, farmaceutice și sănătate, educație și banking. Soluțiile sunt personalizate pentru a răspunde specificului și nevoilor fiecărui client.Parteneriatele strategice cu producători de renume internațional precum Zebra, Brother, Honeywell, Datalogic, Metter, Elo, Star Micronics, SATO și alții permit IT Genetics să ofere tehnologii de ultimă oră.

 

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri Franţa – Extrema dreaptă, detaşat pe primul loc. Tabăra lui Macron pe a treia poziţie (estimări)
Alegeri Franţa – Extrema dreaptă, detaşat pe primul loc. Tabăra lui Macron pe a treia poziţie (estimări)
Extrema dreaptă se clasează detaşat pe primul loc în primul tur al alegerilor legislative din Franţa, în timp ce tabăra lui Macron se situează pe poziţia a treia, potrivit estimărilor......
Alertă de călătorie de la MAE – Risc de incendii în perioada estivală, în Turcia şi Grecia
Alertă de călătorie de la MAE – Risc de incendii în perioada estivală, în Turcia şi Grecia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească ...
Alegeri Franţa – Participarea la primul tur estimată între 67,5% şi 69,7%
Alegeri Franţa – Participarea la primul tur estimată între 67,5% şi 69,7%
Primul tur al alegerilor legislative anticipate din Franţa ar urma să fie marcat de o revenire clară a participării, ...
China – Xi Jinping merge în Kazahstan şi Tadjikistan
China – Xi Jinping merge în Kazahstan şi Tadjikistan
Preşedintele chinez Xi Jinping va asista la un summit regional şi va efectua vizite de stat în Kazahstan şi Tadjikistan ...