Italia este aproape de un acord cu Dongfeng pentru construirea unei fabrici locale – Reuters

Discuţiile dintre Guvernul Italiei şi grupul chinez Dongfeng Motor privind construirea unei fabrici locale sunt în stadiu avansat, au declarat marţi pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
AGERPRES - mar, 06 aug. 2024, 15:12
Italia este aproape de un acord cu Dongfeng pentru construirea unei fabrici locale - Reuters

Negocierile fac parte din eforturile autorităţilor de la Roma de a atrage încă o companie auto importantă, pe lângă Stellantis, singurul mare producător auto al ţării, care deţine mărcile Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo, scrie Agerpres.

Guvernul Italiei s-a putea alătura Dongfeng Motor cu o participaţie minoritară în investiţie, care ar urma să devină un hub pentru întreaga Europă, susţin sursele.

Potenţiala tranzacţie ar putea de asemenea implica şi alţi investitori din sectorul componentelor, inclusiv firmele italiene, au adăugat sursele.

Roma vrea să majoreze producţia auto naţională la 1,3 milioane de vehicule pe an, de la un nivel de sub 800.000 în 2023, şi discută deja cu Stellantis pentru a spori producţia grupului la un milion de vehicule pe an până la finalul deceniului. Ultima dată când producţia auto a Italiei a atins un milion de unităţi a fost în 2017.

De asemenea, Italia discută şi cu alţi producători auto importanţi, inclusiv grupul chinez Chery Auto, despre o potenţială tranzacţie în ţară.

Săptămâna trecută, premierul italian Georgia Meloni a vizitat China pentru a stimula cooperarea cu a doua mare economie mondială şi a reseta tranzacţiile comerciale, după ce Italia a renunţat la proiectul „Belt and Road”.

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...