Italienii de la Salini Impregilo au renunţat să construiască autostrada de centură a Bucureştiului
Salini Impregilo s-a retras de la discuţii chiar din anul 2014, înainte de a izbucni scandalul legat de crăpăturile de pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe care tot ei au construit-o, dar informaţia nu a fost făcută niciodată publică. În momentul de faţă, CNADNR mai negociază cu trei consorţii construcţia în concesiune a centurii de sud a Bucureştiului în regim de autostradă: Asocierea Strabag-Vinci-Aktor, Asocierea Astaldi-Euroconstruct Trading 98, şi asocierea Spedition UMB-Tehnostrade (ambele firme deţinute de Dorinel Umbrărescu).
CNADNR nu a putut furniza niciun fel de informaţii despre evoluţia negocierilor pentru construirea în concesiune a centurii de sud a Bucureştiului, pe motiv că „informaţiile privind detalii din cadrul etapelor de dialog competitiv nu pot fi furnizate în timpul derulării procedurilor de atribuire”.
Contractul pentru construirea autostrăzii de centură, cu o lungime de 48 de kiLometri, include şi întreţinerea şi exploatarea autostrăzilor Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, timp de 30 de ani. CNADNR nu a putut preciza nimic despre valoarea acestuia sau despre termenele de realizare, dar, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei costul total pe care îl implică este de circa 9 miliarde de lei, bani care vor fi plătiţi, în total sau în parte din taxa de autostradă care va fi impusă şoferilor.
Dacă se va realiza, centura sud a Bucureştiului ar fi prima autostradă construită în regim de concesiune, după ce statul a bifat trei eşecuri în a construi, în concesiune, autostrada Comarnic Braşov cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor.