Iulian-Robert Tudorache, numit preşedinte al CA al Nuclearelectrica pe o perioadă de patru luni
‘Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii asupra deciziei Consiliului de Administraţie al SNN din data de 03.05.2017 privind numirea domnului Iulian-Robert Tudorache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SNN, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăţilor. Domnul Iulian-Robert Tudorache urmează să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pe o perioadă de patru luni de zile, perioadă aferentă mandatului provizoriu deţinut în cadrul Consiliului de Administraţie al SNN, în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 2/24.04.2017’, se spune în documentul societăţii.
Consiliul de Administraţie al SNN are un mandat tot de patru luni.
Adunarea Generală a Acţionarilor Nuclearelectrica a ales luni un nou Consiliu de Administraţie, provizoriu, cu un mandat de 4 luni, începând cu data de 26 aprilie, conform unui raport al companiei remis pe 25 aprilie Bursei de Valori Bucureşti.
Acţionarii au respins propunerea privind numirea ca membri în CA a Danielei Lulache şi a lui Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu.
Astfel, noul Consiliu de Administraţie este format din Andreas Eva-Georgeta, Anton Cristian Romulus, Gentea Cristian, Misa Ionuţ, Tătar Florin Constantin, Tudorache Iulian-Robert. De asemenea, mai este membru al CA Sebastian Gabriel Tcaciuc, numit în data de 23 decembrie 2013, al cărui mandat urmează să expire la data de 23 decembrie 2017.
De asemenea, pe 14 aprilie, Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica a aprobat un mandat provizoriu pe o perioadă de patru luni pentru directorul general Daniela Lulache, urmând să deruleze o procedură de recrutare şi selecţie pentru un mandat întreg de patru ani, a informat, la acea dată, compania.
Nuclearelectrica este administrată în sistem unitar, conducerea executivă fiind delegată unui singur administrator executiv, aşadar, în cazul acestei companii, spre deosebire de sistemul dualist, conducerea executivă nu mai poate fi asigurată în întregime în cazul expirării mandatului singurului administrator executiv.