Iulius are undă verde pentru proiectul de 500 de milioane de euro de pe fosta platformă Carbochim din Cluj-Napoca

Grupul IULIUS a anunțat investiții de peste o jumătate de miliard de euro într-un nou proiect imobiliar, care se va construi pe platforma Carbochim din Cluj-Napoca. Consiliul Local Cluj a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului.
Andrada Ghira - joi, 29 aug. 2024, 18:58
Iulius are undă verde pentru proiectul de 500 de milioane de euro de pe fosta platformă Carbochim din Cluj-Napoca

Societatea Carbochim a finalizat procesul de relocare și retehnologizare la finele anului trecut, demers ce a presupus o investiție de peste 5 milioane de euro, cu obiectivul de a eficientiza activitatea industrială și de a optimiza costurile.

Planurile grupului Iulius pentru teren sunt de a construi un complex mixt, pentru care va fi necesară o investiție de 500 de milioane de euro.

Proiectul se anunță a fi un nou hot spot pe harta orașului, cu o suprafață amenajată de peste 19 hectare, de la clădiri (retail cu sute de magazine și restaurante, birouri premium, locuințe de nouă generație) la grădină urbană de 4 hectare, conectată cu două parcuri adiacente din nordul orașului, transformarea malului râului Someș în centru cu facilități sportive și alei velo-pietonale, dar și investiții ample în infrastructură de conectivitate și de utilitate publică.

Societatea Carbochim a fost înfiinţată în anul 1949, iniţial pentru producerea de produse cărbunoase, iar prin investiţii succesive profilul de activitate s-a modificat, ajungându-se la producerea şi comercializarea de produse abrazive: corpuri abrazive cu liant ceramic, corpuri abrazive cu liant bachelitic, corpuri abrazive cu liant elastic, corpuri abrazive cu liant mineral, discuri abrazive de debitat şi debavurat, abrazivi pe suport hârtie, pânză, combinat hârtie-pânză şi fibră vulcan.

De asemenea, în obiectul de activitate sunt prevăzute activităţi de comerţ intern şi extern, prestări de servicii privind întreţinere şi reparaţii utilaje, cât şi închirieri spaţii de producţie şi birouri.

Acţiunile societăţii sunt listate la categoria a II- a Bursei de Valori Bucureşti. Acţionarul principal este Carbo Europe SRL, care deţine 77,6776% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
“Să crești taxele, mai ales într-o perioadă de criză, e o cumplită greșeală, iar PNL se opune ferm” – Stroe, PNL
“Să crești taxele, mai ales într-o perioadă de criză, e o cumplită greșeală, iar PNL se opune ferm” – Stroe, PNL
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, spune că formațiuea politică se va opune oricărei majorări de taxe....
Donald Trump a promis expulzări în masă din orașul Springfield, statul Ohio. El i-a acuzat pe haitienii veniți aici că mănâncă pisicile și câinii localnicilor (Video)
Donald Trump a promis expulzări în masă din orașul Springfield, statul Ohio. El i-a acuzat pe haitienii veniți aici ...
Donald Trump a promis vineri "expulzări în masă" în Springfield, un mic oraş din statul Ohio unde i-a acuzat pe nedrept ...
Undă verde pentru 12 blocuri cu apartamente pe terenul unde a fost fabrica de diamante sintetice construită de Ceaușescu
Undă verde pentru 12 blocuri cu apartamente pe terenul unde a fost fabrica de diamante sintetice construită de Ceaușescu
Dezvoltatorul Eden Capital Development a obținut în luna august autorizația de construcție pentru 12 blocuri înalte ...
Comunitățile din Franța trebuie să-și dubleze în fiecare an până în 2030 bugetele pentru investiții climatice – raport
Comunitățile din Franța trebuie să-și dubleze în fiecare an până în 2030 bugetele pentru investiții climatice – ...
Actori cheie în tranziţia ecologică, colectivităţile vor trebui să dubleze şi chiar mai mult în fiecare an, până ...