„Pentru mine cel mai important trend este automatizarea, cum putem să o folosim la maxim pentru a ajuta să rulăm campaniile mai eficient și să ne asigurăm că reclama care este văzută de o persoană care folosește un smartphone sau un desktop este într-adevăr reclama relevantă pentru acel utilizator în acel moment. Și cred că automatizarea este calea de a ajunge acolo. Va ajuta companiile să elibereze timpul angajaților pentru ca ei să găsească mesajul potrivit pe care să îl comunice și să își crească audiența”, a explicat directorul Google.
Ea a spus că există un paradox în ceea ce privește percepția oamenilor despre automatizare și a dat exemplul unei întâmplări la care a fost martoră în timpul unei curse aeriene:
„Există mereu o frică constantă în ceea ce privește automatizarea. Eram într-un avion în urmă cu câteva luni și pilotul ne-a anunțat că autopilotul nu mai funcționează și că va opera avionul manual. Toți ne-am speriat, inclusiv eu. Dar, este interesant pentru că în anumite situații, dacă te gândești la automatizare în domenii unde ne ajută deja, toți se simt OK, ne simțim în siguranță să știm că avionul merge pe autopilot. Dar, dacă te gândești să automatizezi munca, cum să faci campanii, oamenii devin neliniștiți pentru că acest lucru este ceva la care ei nu sunt familiarizați”, a continuat executivul Google.
Într-o altă prezentare ținută de gigantul tech, Dan Oroș, directorul de marketing al Google România, a spus că orice produs pe care utilizatorii îl folosesc de la Google, folosesc de fapt inteligența artificială.
„Dacă ai folosit orice serviciu al Google, ai folosit inteligența artificială. Sunt un miliard de traduceri pe Google în fiecare zi și sunt făcute cu ajutorul inteligenței artificiale. Dacă ai un magazin online, care vinde jucării, și cineva caută small plush Mickey Toy, atunci ai folosit inteligența artificială pentru a găsi acel produs”, a spus Oroș.
El a explicat că inteligența artificială are o gama vastă de aplicabilitate, poate ajuta companiile să rezolve cerințele clienților și poate ajuta medicina în încercarea de a descoperi noi medicamente sau depistarea timpurie a unor boli precum cancerul.
„Folosind inteligența artificială, poți să rezolvi problemele clienților tăi și să îi ajuți să găsească exact ce caută. Inteligența artificială e folosită și în conservarea mediului sau în medicină. În medicină e folosită pentru a preveni orbirea sau pentru descoperirea cancerului în primele stadii. Misiunea noastră este să facem ca inteligența artificială să fie la îndemâna tuturor”, a mai spus Oroș.
Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al festivalului iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet și tehnologie precum și giganți globali ai industriei digitale.
Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste zece țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business.