O echipă de tehnicieni a fost trimisă la faţa locului pentru a afla cauza acestei scurgeri, ce s-a produs în apropierea unui sistem de decontaminare a apelor uzate, a precizat conducerea Tepco, citată de Agerpres.
Aceştia au estimat că aproximativ 45 de tone de apă poluată radioactiv s-a infiltrat în jurul unui condensator. O barieră de saci de nisip a fost ridicată pentru a împiedica scurgerea apei şi cea mai mare parte a lichidului poluat a rămas în interiorul clădirii în care se află sistemul de decontaminare. Totuşi, aproximativ 300 de litri de apă radioactivă s-ar fi scurs spre un tronson care conduce spre ocean, a indicat un responsabil al Tepco.
Apa conţinea Cesiu 137 şi Iod 131, ambele radioactive, dar la un nivel „similar sau uşor superior” celui detectat în apa mării în apropiere de obiectivul nuclear, a adăugat sursa citată.
Se estimează că în săptămânile care au urmat accidentului nuclear din 11 martie, cauzat de un seism şi un tsunami de proporţii, Tepco a deversat 10.000 de tone de apă uşor radioactivă în Oceanul Pacific.