„Mediul de afaceri este afectat mai ales de lipsa de perspectivă, faptul că nu vezi stabilitate şi predictibilitate, faptul că nu vezi direcţii stabile în ceea ce înseamnă dezvoltare economică şi socială. De aici apare instabilitatea. Faptul că se schimbă miniştrii este deja un fapt aproape banal. Calitatea de ministru s-a dus în derizoriu în ultima perioadă. Din câte ştiu din mass-media, au fost peste 70 de miniştri în ultimii doi ani şi jumătate. Există şi o glumă în societate care spune că fiecărui român la un moment dat îi vine rândul în a deveni ministru, numai că trebuie să-şi aştepte rândul”, a spus Florin Jianu, prezent la dezbaterea „Modelul Economic Românesc. România – Orizont 2040”.
El a susţinut că nu vede un orizont foarte clar în care cineva să propună alternative serioase şi că au loc dezbateri politice sterile în aşteptarea alegerilor prezidenţiale.
„Cert este că noi, reprezentanţii mediului de afaceri, am avut întâlniri şi cu colegii din ţară şi cu preşedinţii altor organizaţii. Acest lucru aşteptăm: stabilitate, predictibilitate şi profesionalism”, a afirmat Florin Jianu.
Asociaţia Generală a Economiştilor din România (AGER), Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), Academia de Studii Economice (ASE) – Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” (INCE), România Durabilă, Societatea Academica de Management din România (SAMRO), Asociaţia Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au organizat miercuri cea de a 11-a dezbatere în cadrul demersului: „Modelul Economic Românesc. România – Orizont 2040”.