Jianu, CNIPMMR: Vom avea marţi o întâlnire cu premierul şi îi vom propune un program de vouchere de digitalizare

Reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM din România (CNIPMMR) vor propune premierului Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri, un program de vouchere de digitalizare prin care întreprinzătorii să îşi susţină o parte din costuri în ceea ce priveşte conformarea pentru e-factura, a anunţat vineri preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu.
AGERPRES - vin, 09 feb. 2024, 15:39
Jianu, CNIPMMR: Vom avea marţi o întâlnire cu premierul şi îi vom propune un program de vouchere de digitalizare

„Vom avea marţi o întâlnire cu premierul şi o să-i propunem un program de vouchere de digitalizare prin care întreprinzătorii să poată să îşi susţină o parte dintre costuri în ceea ce priveşte conformarea pentru e-factura. Totodată, solicităm prorogarea, până la 31 decembrie 2024, a termenului de neaplicare a sancţiunilor privind neîncărcarea facturilor la termen pe e-factura”, a menţionat Florin Jianu.

De asemenea, CNIPMMR solicită campanii de informare a antreprenorilor în legătură cu folosirea e-factura, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, privind procedurile pe care acestea trebuie să le respecte pentru evitarea aplicării de sancţiuni.

„Solicităm realizarea de tutoriale pe internet, inclusiv pentru situaţii particulare, despre e-factura, îmbunătăţirea platformei e-factura, raportat la faptul că 40,5% dintre respondenţi au spus că operarea acesteia este dificil de utilizat”, a adăugat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, reprezentanţii CNIPMMR solicită, printre altele, afişarea informaţiilor în e-factura despre emitentul/destinatarul facturii pentru identificarea uşoară a acestora, clarificarea prin procedura ANAF a modului de aplicare a modificărilor introduse prin OUG nr. 115/2023 referitoare la încadrarea în categoria microîntreprinderilor plătitoare de impozit pe venit.

Totodată, CNIPMMR doreşte crearea unui pachet pentru digitalizare pentru antreprenorii din IMM-uri, eventual sub formă de vouchere, care să cuprindă obligatoriu cursuri şi utilizarea semnăturii electronice, având în vedere numărul mare de antreprenori care declară că nu au competenţe digitale.

„Este esenţială lansarea unui pachet de programe de susţinere pentru IMM-uri în anul 2024; program de compensare a efectelor războiului din Ucraina în domeniul alimentar şi agricultură; program de compensare a costurilor cu motorina pentru transportatori; deblocarea programului Electric-Up; finanţarea din Fondul de Modernizare a proiectelor pentru producerea de energiei-IMMPROSUMER; suplimentarea plafoanelor de garantare în cadrul programului IMM Invest Plus; lansarea tuturor call-urilor 2021-2027 (investiţii); program pentru susţinerea dezvoltării IMM-urilor existente – scale-up”, precizează reprezentanţii CNIPMMR.

În acelaşi timp, CNIPMMR solicită lansarea tuturor programelor naţionale şi regionale pentru mediul privat, în valoare de 6,1 miliarde euro, în total 139 de apeluri.

Te-ar mai putea interesa și
Lanțul de restaurante Hesburger continuă extinderea în România: a deschis la Craiova, urmează un nou restaurant în București
Lanțul de restaurante Hesburger continuă extinderea în România: a deschis la Craiova, urmează un nou restaurant în ...
Hesburger, cel mai mare lanț de restaurante de burgeri din Finlanda și țările Baltice și unul dintre cele mai cunoscute din Europa, deschide al 12-lea restaurant din România, în cel mai mare......
Încă o zi de scăderi pentru ROBOR şi un nou minim al ultimelor două luni – date BNR 9 iulie 2025
Încă o zi de scăderi pentru ROBOR şi un nou minim al ultimelor două luni – date BNR 9 iulie 2025
ROBOR continuă să scadă şi atinge cel mai mic nivel din ultimele două luni. Este a cincea şedinţă consecutivă în ...
Mașinile electrice ale Volkswagen s-au vândut în creștere cu 14,3% în prima jumătate a anului
Mașinile electrice ale Volkswagen s-au vândut în creștere cu 14,3% în prima jumătate a anului
Volkswagen deschide o nouă listă cu brandul principal VW, care a înregistrat o creștere a volumelor globale de vânzări ...
Furnizorul de energie al Simtel s-a redenumit în G-Energy Solutions și caută să încheie contracte PPA de 1 TWh pe an
Furnizorul de energie al Simtel s-a redenumit în G-Energy Solutions și caută să încheie contracte PPA de 1 TWh pe an
G-Energy Solutions, noul brand sub care operează GES Furnizare, parte din Simtel, grup antreprenorial românesc listat la ...