Jiří Truhlář preia funcția de CIO la compania de operațiuni valutare Akcenta

Akcenta CZ, instituție specializată în plăți externe și operațiuni valutare pentru exportatori și importatori, anunță că l-a numit pe Jiří Truhlář (foto) în poziția de CIO (Chief Information Officer), acesta urmând să fie responsabil de strategia TIC a companiei, cu focus pe trecerea la un nou nivel de digitalizare a serviciilor oferite.
Economica.net - joi, 19 sept. 2024, 20:31
Jiří Truhlář preia funcția de CIO la compania de operațiuni valutare Akcenta

Truhlář are peste 20 de ani de experiență în conducerea inovării tehnologice și în crearea de planuri strategice în sectorul financiar, atât în Republica Cehă, cât și în străinătate. Înainte de a se alătura Akcenta, acesta a ocupat poziția de CIO local și de grup la NLB Group în Slovenia, unde a implementat cu succes o strategie axată pe digitalizare, soluții cloud și securitate cibernetică.

Cele mai notabile realizări ale sale includ lansarea unei noi platforme bancare digitale, integrarea a două bănci în cadrul grupului și inițierea unor proiecte avansate de tehnologie cloud, precum și consolidarea centrelor de date. De asemenea, a jucat un rol esențial în stabilirea unui nou furnizor IT în Serbia și în implementarea unui program cuprinzător de securitate cibernetică la nivelul întregului grup.

„Sunt convins că digitalizarea este cheia succesului viitor al oricărei instituții financiare. La Akcenta voi lucra cu întreaga echipă IT internă, precum și cu furnizorii externi, pentru a crea o infrastructură digitală modernă care va permite furnizarea mai rapidă și mai eficientă a serviciilor către clienții noștri. Viziunea noastră este de a deveni un lider de piață în ceea ce privește inovarea și tehnologia digitală, asigurându-ne că Akcenta continuă să ofere servicii excepționale care nu numai că îndeplinesc, ci și depășesc așteptările clienților noștri”, a declarat Jiří Truhlář cu ocazia numiri sale, adăugând că, deși Akcenta a făcut progrese în domeniul digitalizării, „trebuie să accelerăm semnificativ în această privință și mai sunt încă multe lucruri de făcut.”

Jiří Truhlář a absolvit un masterat în ingineria sistemelor și tehnologia informației la Universitatea Cehă de Tehnologie din Praga și deține un masterat în marketing de la Institutul de Tehnologie din Dublin, Irlanda.

Akcenta își modifică strategia și în plan local, odată cu sintetizarea rezultatelor financiare din 2023. Astfel, Daniel Bogiu, primul Country Manager al companiei în România urcă în poziția de Country Director, extinzându-și astfel responsabilitățile pe plan național.
Bogiu va continua dezvoltarea echipei de reprezentanți teritoriali, în prezent cea mai extinsă echipă a unui fintech local, dar se va axa și pe dezvoltarea și implementarea strategică a viziunii Akcenta în România. Portofoliul local de clienți cuprinde antreprenori, dar și firme mici și mijlocii care activează în principal în segmentul de import-export.

„România continuă să fie o provocare interesantă pentru jucătorii din piața fintech. Remarcăm deschiderea tot mai mare pentru serviciile de plată pe care le oferim prin Akcenta, în același timp însă constatăm că antreprenorii români au rămas fideli interacțiunii directe. Iar acesta este punctul nostru forte în oricare dintre piețele în care activăm”, susține Daniel Bogiu.

Despre Akcenta

Akcenta CZ este unul dintre cei mai importanți operatori de schimb valutar de pe piața cehă și din Europa Centrală, cu o tradiție de peste 25 de ani. Pe lângă ratele de schimb individuale favorabile pentru cumpărarea și vânzarea de valută și comisioanele minime pentru operațiunile de plată, aceasta oferă, de asemenea, acoperire împotriva riscurilor legate de cursul de schimb (tranzacții la termen și opțiuni). Compania este activă și în Polonia, Ungaria, Slovacia și România. Portofoliul de clienți este format din peste 51 000 de entități, majoritatea întreprinderi mici și mijlocii orientate spre export sau import.

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...