„Am stocat din ce în ce mai mult numerar, aşteptând oportunităţile de a investi la dobânzi mai mari. Aşa că bilanţul nostru contabil este poziţionat astfel încât să profite de pe urma creşterii dobânzilor”, a spus Jamie Dimon cu ocazia unei conferinţe online.
Dimon, care este în fruntea celui mai mare grup bancar american, a mai spus că se aşteaptă ca inflaţia crescută să conducă la dobânzi mai mari în următoarele nouă luni. „Cred de asemenea că vom avea o economie foarte puternică”, ceea ce va fi un alt factor benefic pentru operaţiunile de retail banking, a apreciat directorul JPMorgan. „Vom încerca să ţinem cont de toate aceste lucruri atunci când gestionăm bilanţul contabil”, a adăugat Jamie Dimon.
Analiştii se aşteaptă ca Rezerva Federală americană să semnaleze miercuri când anume este posibil ca banca centrală a SUA să înceapă să retragă stimulentele monetare fără precedent introduse în ultimii ani. Indicatorul de inflaţie urmărit de Fed a crescut cu 3,1% în luna aprilie, cel mai mare avans în ritm anual de după luna iulie 1992.
De asemenea, Jamie Dimon a atras luni atenţia asupra faptului că veniturile din tranzacţionarea de acţiuni şi obligaţiuni realizate de JPMorgan ar urma să se situeze la şase miliarde de dolari în trimestrul al doilea al acestui an, în scădere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, un semn că volatilitatea de pe piaţă provocată de pandemie se apropie de sfârşit. Acest trimestru va fi unul „mai normal” pentru veniturile din tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente cu venit fix, ceea ce înseamnă „undeva peste şase miliarde de dolari, ceea ce este destul de bine”, a spus Dimon. În schimb, divizia de investment banking a JPMorgan ar putea raporta unul dintre cele mai bune trimestre graţie unei pieţe active de fuziuni şi achiziţii.
Dimon a revizuit în jos şi estimările privind profitul net realizat de JPMorgan în acest an până la 52,5 miliarde de dolari, faţă de estimările anterioare de 55 de miliarde de dolari.