„Această extindere este un pas strategic pentru N-iX, subliniind angajamentul companiei de a se dezvolta pe una dintre cele mai dinamice piețe tehnologice din Europa”, precizează compania
N-iX din România va funcționa ca un centru tehnologic, unde „expertiza locală în domeniul software și cele mai recente tehnologii va fi combinată cu metode de lucru flexibile și adaptabile”.
Dan Bucureanu, directorul N-iX România, spune că România este cunoscută pentru dinamismul pieței IT și pentru potențialul impresionant al talentelor sale.
”România este cunoscută pentru dinamismul pieței sale IT și pentru bazinul impresionant de talente tehnice. Prin deschiderea noii noastre locații aici, ne propunem să colaborăm mai îndeaproape cu aceste talente remarcabile și să oferim soluții inovatoare clienților noștri globali”, a declarat acesta.
N-iX România intenționează să angajeze peste 100 de profesioniști IT în următorii doi ani. Printre specialiștii pe care îi caută în prezent se numără:
Printre clienții N-iX se numără Inditex, Bosch, Siemens, e-Bay, Total Energies, Ringier, Deutsche Post, Masmovil. Compania a mai deschis un birou în Columbia anul trecut. Pe lângă Ucraina, N-iX mai are birouri în Polonia, Colombia, Bulgaria, Marea Britanie, Suedia, SUA și Malta.
Inițial, N-iX s-a numit Novellix și a fost înființată de Andrew Pavliv (CEO al N-iX), Dmytro Kosarev și Werner Richard Kreiner în 2002. Novellix dezvolta aplicațiile produselor Novell pentru platforma Linux. Compania a atras atenția conducerii Novell, astfel că Novell a achiziționat tehnologia de la Novellix și a devenit primul mare client al companiei N-iX, și a redenumit compania de servicii de dezvoltare de software.
Foto: co-fondatorii N-iX Dmytro Kosarev (stânga) și Andrew Pavliv (dreapta) [Lviv, 2003]
De atunci, N-iX și-a construit o prezență puternică în Europa și în America. Compania a lucrat cu zeci de companii de tehnologie, lideri din Fortune 500 și întreprinderi de toate dimensiunile, dintr-o mare varietate de sectoare, inclusiv finanțe, producție, lanț de aprovizionare, comerț cu amănuntul, comerț electronic, sănătate și multe altele.