Judecătorii din Prahova au prelungit interdicţia privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft şi Teamnet

Magistraţii Tribunalului Prahova au prelungit din nou, joi, interdicţia privind iniţierea procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care a deschis un doar penal în care cele două firme sunt inculpate alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de alte persoane. Iniţial, interdicţia privind lichidarea celor două firme a fost dispusă la sfârşitul lunii martie a anului trecut, ulterior măsura fiind prelungită la fiecare 60 de zile, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 25 ian. 2018, 19:22
Judecătorii din Prahova au prelungit interdicţia privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft şi Teamnet

Tribunalul Prahova a admis, joi, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti care a cerut prelungirea interdicţiei de dizolvare sau lichidare a companiilor Asesoft şi Teamnet, urmărite penal într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Soluţia pronunţată joi poate fi contestată de reprezentanţii celor două societăţi comerciale în 24 de ore de la comunicare, potrivit News.ro.

Solicitarea procurorilor anticorupţie este făcută în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

„De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. TeamnetInternational S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova a fost motivată prin faptul că prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova -Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. şi că până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor douăpersoane juridice.

„În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departea celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)”, se mai arăta în comunicatul DNA.

Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, a anunţat, în 20 martie, că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova şi se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaţionale.

„Am luat această decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne susţine mai departe ca business şi pentru a ne onora angajamentele faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaţionale şi optimizarea proceselor interne, menţinând în acelaşi timp competenţele existente în cadrul companiei”, a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, în cadrul comunicatului.

Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa sistemelor de care este responsabilă atât în România, cât şi în alte ţări.

O săptămână mai târziu, completul de la secţia de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea, dispunând deschiderea procedurii generale privind insolvenţa. Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, administratorul judiciar al Teamnet International, Trust Insolvency, va fi remunerat cu 2.000 de lei.

În ceea ce priveşte compania Asesoft International, pe numele acesteia a fost deschis la Tribunalul Prahova un proces care are ca obiect procedura insolvenţei încă din luna august a anului 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...