Julia Kim, președinte Samsung România & Bulgaria: Consumatorii români sunt foarte deschiși și dispuși să adopte cele mai noi tehnologii și inovații Samsung – interviu

Piața de tehnologie este într-o continuă și rapidă evoluție. Companiile vin cu soluții inovative menite să îmbunătățească și să ușureze stilul de viață al consumatorilor, o provocare continuă ce pune presiune pe marile companii nevoite să se adapteze fără ezitări noilor comportamente de consum. Mai mult decât atât, inovația trebuie să aibă la bază ideea de sustenabilitate care se conturează tot mai mult ca fiind trendul viitorului.
Ion Dobreanu - vin, 31 mart. 2023, 18:03
Julia Kim, președinte Samsung România & Bulgaria: Consumatorii români sunt foarte deschiși și dispuși să adopte cele mai noi tehnologii și inovații Samsung - interviu

Julia Kim. președinte Samsung România & Bulgaria, vorbește despre toate aceste noutăți și schimbări într-un interviu ce pune în lumină trendurile globale în business, dar și eforturile făcute de Samsung pentru sustenabilitate.

 

1. Piața de tehnologie este în continuă evoluție. Vedem tot mai multe lansări de produse, din ce în ce mai inovative. Cum reacționează piața din România la toate aceste noutăți și schimbări?

Da, într-adevăr. Când vorbim despre tehnologie, vorbim despre evoluție și inovație, iar lucrurile se întâmplă acum mai repede și mai bine. Este firesc să fie așa având în vedere că se investesc foarte multe resurse în sectorul IT&C. Eu sunt foarte bucuroasă să văd că în ceea ce privește piața din România, consumatorii sunt foarte deschiși și dispuși să adopte cele mai noi tehnologii și inovații Samsung. Acest lucru ne arată că am reușit să anticipăm și să înțelegem nevoile oamenilor și să ținem cont de ele de fiecare dată când am dezvoltat un produs nou.

 

2. Din punct de vedere al puterii de cumpărare, sunt românii mai dispuși să investească în produse premium sau mai degrabă aleg gama de mijloc din punct de vedere al costurilor?

Vorbim despre două categorii diferite de consumatori. Segmentul de dispozitive mid-rage reprezintă o categorie importantă atunci când facem referire la vânzări, tocmai pentru că oferă un pachet complet de inovații Galaxy la un preț avantajos, însă nu trebuie să neglijăm și aportul adus de dispozitivele premium, care este într-o continuă creștere pe plan local. Noi, din poziția de producător de tehnologie de top în industrie, ne asumăm misiunea de a le pune tuturor utilizatorilor la dispoziție dispozitive cât mai diverse, potrivite pentru toate gusturile și preferințele. De altfel, așa cum menționam mai devreme, piața din România este foarte deschisă și dispusă să adopte cele mai noi tehnologii și inovații Samsung.

 

3. Care sunt cele mai mari provocări pe care le-a identificat Samsung atunci când vorbim despre viitorul acestei industrii?

Cea mai mare provocare pe care o vedem este aceea de a le oferi consumatorilor produse fiabile, gândite să reziste în timp și realizate la standarde de înaltă calitate, care să le poată îmbunătăți viața. Cred că este imposibil să vorbești de inovație fără să ții cont de nevoile oamenilor și fără să pui în prim plan cum poți face să le transformi viața într-una mai ușoară. Iar tehnologia poate face acest lucru în multe aspecte.

 

4. Care sunt trendurile anului 2023? Cum vedeți acest an având în vedere contextul economic actual și previziunile referitoare la inflația în continuă creștere și scăderea puterii de cumpărare?

În perioadele de recesiune globală, consumatorii sunt ceva mai critici cu privire la deciziile lor de cumpărare și aleg să investească în calitate mai presus de toate. Și este firesc să fie așa. De altfel, cererea de produse premium durabile continuă să crească și asta deoarece consumatorii prioritizează achizițiile de la branduri în care au încredere că asigură produse de înaltă calitate și rezistente în timp. Credem că acest trend se va păstra și în acest an. Vorbim despre produse deja mult mai performante, de calitate, la prețuri accesibile.

 

5. Pe ce segmente de produse vă așteptați să înregistrați creșteri?

Vânzările de telefoane mobile vor continua să înregistreze un procent considerabil din totalul vânzărilor Samsung din acest an. Același lucru ne așteptăm să se întâmple și pe segmentul de televizoare sau electrocasnice. Chiar dacă oamenii sunt ceva mai atenți atunci când vine vorba de cheltuieli mari în această perioadă, și poate aleg să nu mai investească într-o vacanță, de exemplu, atenția pentru dotarea și amenajarea locuinței este încă foarte actuală și atunci noutățile de pe piață își regăsesc locul în planul consumatorilor.

 

6. Sustenabilitatea a devenit cuvântul cheie atunci când vorbim de viitor. Cât de sustenabile sunt în acest moment produsele Samsung?

Sustenabilitatea este o prioritate pentru Samsung și acest lucru stă la baza tuturor acțiunilor și produselor pe care le dezvoltăm. De altfel, studiile efectuate recent arată că interesul consumatorilor s-a mutat foarte mult pe brandurile care dovedesc un comportament responsabil ecologic. Produsele Samsung sunt proiectate cu atenție pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător pe tot parcursul lor de viață – inclusiv cipuri semiconductoare eficiente din punct de vedere energetic, ambalaje sustenabile, tehnologie de economisire a energiei și capacitatea de a reutiliza dispozitivele vechi.

 

7. Care este planul de sustenabilitate al companiei Samsung pe următorii 10 ani?

Anul trecut, Samsung Electronics a anunțat noua sa strategie de mediu prin care și-a propus să contribuie la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. Strategia include angajamentele pe care Samsung și le asumă pentru a deveni o companie cu zero emisii de carbon și cuprinde planurile noastre pentru viitor: dorința de a utiliza mai multă energie regenerabilă în viitor, de a identifica și investi în noi tipuri de tehnologii care pot asigura dezvoltarea unor produse eficiente din punct de vedere energetic, de a crește gradul de reutilizare al apei și a dezvolta tehnologii de captare a carbonului.

De altfel, Samsung va investi până în 2030 peste 700 de milioane de euro în inițiativele sale de mediu, inclusiv pentru reducerea gazelor de proces, conservarea apei, extinderea colectării deșeurilor electronice și reducerea poluanților. Valoarea investiției exclude costurile legate de extinderea utilizării energiei din surse regenerabile.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...